Početna Naslovna Sunčani oktobar sa 44% više turista na hercegnovskoj rivijeri

Sunčani oktobar sa 44% više turista na hercegnovskoj rivijeri

1

Zahvaljujući miholjskom ljetu, koje će prema prognozama meteorologa potrajati i sljedeće sedmice, posjeta turista i izletnika Herceg Novom još je veoma dobra, a na plažama je dosta kupača. I u Gradskoj luci dobra je podsezona.

Prema  podacima Turističke organizacije danas je u na hercegnovskoj rivijeri registrovano za 44% više turista nego u istom periodu lani. Prijavljeno je 6.428 gostiju, od toga 5.706 stranih i 722 domaćih.

Hoitelski smještaj koristi 4.121 gost, dok je u privatnom 2.307.

Solidna posjeta još je evidentna i u Gradskoj luci. Predsezona je bila bolja u odnosu na prošlu za 10%, dok je podsezona na prošlogodišnjem nivou. Glavna sezona je, prema podacima koji još nijesu konačni, slabija 15%, podsjetio je direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Božo Ukropina:

“Nećemo moći ispeglati minus sa stalnim dolascima brodova, ali reper nam je prošla sezona koja je bila rekordna. Sa druge strane i da nema novih marina u okruženju ova godina ne bi bila u punom kapacitetu, jer je i u Budvi čarter bio manji, čak 20%. Od 1. januara do 31. septembra evidentirano je između 1400 i 1500 plovila. Mada, kada sve budemo sabrali, uz uslove u kojima radimo, moramo biti zadovoljni”, kazao je Ukropina.

Ovog jutra na vezu luke bilo je desetak velikih jedrilica, ruske Silavestre, koji su zakupili vez na jednu noć. Ukropina navodi da su imali bojazan da neće potvrditi rezervaciju od prije mjesec ipo, međutim, novsku luku, ipak, nijesu zaobišli. Prošle godine bilo ih je duplo više, odnosno 24.

Do kraja mjeseca trebalo bi da potraju i jednodnevni čarteri izletničkih brodova iz Budve i Tivta, gdje u prosjeku bar jedan dnevno dovodi oko stotinjak izletnika. U zavisnosti od dana, vez zakupe jedan do tri broda.

1 komentar

  1. Herceg Novi niti može niti umije bez masovnog turizma i pomidoraša!
    Da u Novi dođe 50% manje turista, a da oni naprave 50% veći promet nego da je grad pun – Novljani bi kukali da je propala sezona!

    19
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code