SUZBITI PROSJAČENJE U PRIMORSKIM GRADOVIMA

SUZBITI PROSJAČENJE U PRIMORSKIM GRADOVIMA

140
0
Podijeli

U poslјednjih 15 dana na javnim mjestima u primorksim gradovima se mogu vidjeti prosjaci koji su stigli iz regiona.

Ovu ružnu pojavu na ulicama, trgovima i ugostitelјskim objektima primorskih gradova treba suzbijati zajedničkim djelovanjem nadležnih opštinskih i državnih organa i službi, zaklјučeno je na sastanku opštinskog Koordinacionog tijela za praćenje turističke sezone sa šefom Kancelarije za borbu protiv trgovine lјudima, Zoranom Ulamom, predstvnicima opštinske Komunalne policije, Uprave za inspekcijske poslove i Uprave policije.
Do ove godine primjenjivane su represivne mjere protiv onih koji su se bavili prosjačenjem. Tako je u toku prošle godine policija podnijela tri prekršajne prijave protiv lica, uglavnom romske populacije iz hercegnovske opštine.
Po riječima načelnika Komunalne policije Zorana Bijelića ove godine će se za razliku od ranijih, istovremeno djelovati na suzbijanju pojave prosjačenja u svim našim primorskim gradovima da bi se izbjeglo da se akteri sele iz grada u grad.
Iz Kancelarije za borbu protiv trgovine lјudima smatraju da bi ubuduće u rješavanje ovog problema trebalo da se uklјuči i Centar za socijalni rad, sa kojim će u narednih nekoliko dana biti postignut dogovor o tome. Bilo bi poželјno organizovati i neku vrstu dnevnih centara, za malolјetna lica zatečena u prosjačenju kako bi se oporavila dok ne dođu u kontakt sa njihovim staratelјima ili roditelјima. Tako se taj problrem rješavao u Podgorici, ali problem je što su roditelјi tu djecu ponovo vraćali na ulicu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code