Početna Društvo Sva djeca moraju da imaju iste uslove za život, pa i Velija

Sva djeca moraju da imaju iste uslove za život, pa i Velija

5

Nakon što je nedavno na društvenim mrežama kružila slika osmogodišnjeg dječaka Velije koji je gurao korpu za otpatke da bi pomagao svojoj babi u održavanju čistoće na autobuskoj stanici u Kotoru, javnost nije ostala ravnodušna, pa ni predsjednik kotorske Opštine, Željko Aprcović.

On je primio porodicu Ibraimi za čijeg osmogodišnjeg člana Velija je javnost saznala tek poslije objavljenih fotografija na društvenim mrežama.

Velija je, uz šestogodišnjeg brata i devetogodišnju sestru, majka ostavila ocu. Nije mu teško da svakodnevno, umjesto igre, pomaže babi u održavanju čistoće.

Foto: Podgorički vremeplov Instagram

,,Naš mali veliki sugrađanin je oduševio sve. Predstavnici Opštine Kotor potražili su marljivog dječaka, nakon čega je najavljeno da ćemo porazgovarati o vašoj situaciji”, podsjetio je porodicu Ibraimi Aprcović, uručivši im vaučere za kupovinu hrane i odjeće.

Prema njegovim riječima, primijećeno je da djeca idu u vrtić i školu uredna i čista, što ukazuje na to da se ulaže maksimalan trud da budu opremljeni, ali i da moraju da uče i napreduju kako bi im život bio lakši nego što je ocu i babi.

„Kroz postojeće programe nastojaćemo da omogućimo da djeca koja su u stanju socijalne potrebe imaju normalne uslove za život. Sva djeca imaju pravo na iste uslove za rast i razvoj, zbog čega se ne smije dozvoliti da oskudijevaju u bilo čemu”, poručio je Aprcović.

5 Komentari

  1. A dojeca u Igalu kao i sva druga moraju imati zaštitu od buke ,a nemaju.
    Sve institucoje ćute a i lokatori su pokvareni pa se trese do Mokrinađ

    32
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code