Početna Društvo OPŠTINARIMA HERCEG NOVOG ZIMNICA DO 150 EURA

OPŠTINARIMA HERCEG NOVOG ZIMNICA DO 150 EURA

0

Shopping-CartSvi zaposleni u opštinskoj administarciji Herceg Novi, u javnim preuzećima i ustanovama, kao i u Agencijama opštine pred kraj prošle godine, uz novembarsku platu, dobili su i vrijednosni bon od 100 eura. Određen je za kupovinu u bilo kojim marketima „Rode“. To je Radiju Jadran potvrdio i načelnik sekretarijata za finansije, Stevo Cvijetković.

– Isplatili smo ukupno 30.000 eura za 300 korisnika, zaposlenima u organima lokalne uprave, javnim ustanovama i opštinskim agencijama – kaže Cvijetković.

Picerija i restoran

On objašnjava da je taj trošak predviđen i u budžetu za prošlu godinu, planiran pod stavkom „zimnice“.

Međutim, nijesu svi dobili isti iznos, jer je više novca u bonovima bilo za diobu u hercegnovskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“. Tamo je oko 150 zaposlenih dobilo po 50 eura za trošak u „Rodi“ i po 100 eura za “Novito“.

– Nismo se zadužili za ovu isplatu nego su nam bili dužni, objašnjava i potvrđuje isplate direktor „Vodovod“, Zoran Šabanović. Pred kraj godine nisu bili u mogućnosti da izmire svoja dugovanja prema nama za utrošenu vodu, pa smo se odlučili za ovu kompenzaciju – kaže Šabanović.

I direktor javnog preduzeća  „Čistoća“, Borivoje Bonić  kaže da je 92-oje  zaposlenih dobilo vrijednosni bon od 100 eura, takođe za kupovinu u „Roda“ marketima.

Podsjećamo da je rebalansom budžeta za prošlu godinu predviđena isplata zimnice u visni od 31.460 eura. Ni odbornici vladajuće koalicije niti opozicionih partija nijesu imali ništa protiv toga.

Ta stavka zadržala se i u nacrtu budžeta za ovu godinu, koji je na javnoj raspravi još nedjelju dana.

U vrijeme sveopšte krize i na samom početku godine za koju predviđaju da će biti ’’nikad teža’’ – može se samo reći ’’u zdravlju ih trošili’’ (ako već nijesu).

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code