SVAKODNEVNO PUCAJU STARE CIJEVI VODOVODA I KANALIZACIJE

SVAKODNEVNO PUCAJU STARE CIJEVI VODOVODA I KANALIZACIJE

129
0
Podijeli

Zbog začepljenja ili dotrajalosti cijevi gotovo svakodnevno na mreži u Hreceg Novom bude po nekoliko intervencija sa manjim, ili većim posljedicama.

Ono što se desilo proteklog vikenda na Toploj samo je jedan od mnogobrojnih primjera. Na jednom od privatnih posjeda iznad Doma zdravlja, u subotu popodne oko 16 h došlo je do izlijevanja kanalizacije. Sve je sanirano do 18 h, ali uz veliko zagađenje životne sredine.
Fekalne vode “slijevale” su se niz ulicu u dužini od stotinak metara, do nadvožnjaka kod zgrade Centra bezbjednosti, šireći nesnosan, nepodnošljiv smrad. Bilo je praktično nemoguće proći ulicom, a da se ne ugazi u “potok” šporke vode. Vlasnici radnji nijesu mogli od neprijatnih mirisa da nađu “spas” ni iza zatvorenih vrata i prozora.
Posjetioci našeg sajta koji su se našli na ovom neprijatnom mjestu imali su primjdbe i na dangubljenje službenika Komunalne policije, koji su, kako su nam kazali, samo stajali, ne preduzimajući ništa da se premosti problem. Načelnik ove službe Zoran Bijelić kazao je da na njima i nije praktična sanacija, već samo konstatovanje činjeničnog stanja i pozivanje nadležnih.
“Oni su morali stajati tamo, usred kanalizacije, dok nije došla cistijerna Vodovoda. Nakon sanacije kvara ulica je oprana, ali se skoro svakodnevno slične situacije dešavaju na rivijeri”.
Nema dana da nema začepljenja na potezu od Kamenara do Igala, kaže Bijelić.
Kiša je pomogla da se speru ostaci feklanih voda, ali budući da je jako loš kvalitet vodovodnih i kanalizacionih cijevi na području čitavog grada, sasvim je izvjesno da bi se slična situacija mogla ponoviti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code