SVE BLIŽI DOKAZU: ISCRTAVANJE NOVSKIH ULICA ZA PARKING NELEGALNO, A GRAĐANI OŠTEĆENI

SVE BLIŽI DOKAZU: ISCRTAVANJE NOVSKIH ULICA ZA PARKING NELEGALNO, A GRAĐANI OŠTEĆENI

120
0
Podijeli

parkingJP Parking servis je od 2006. godine nelegalno iscrtalo parking mjesta u Herceg Noovm i samim tim nelegalno obavljalo naplatu. U ovo, po ko zna koji put, uvjerava predsjednica NVO „Kuća ljudskih prava”, Lidija Leovac, jedna od inicijatora peticije protiv nezakonite naplate parkinga u Herceg Novom, koju je pokrenula Fb grupa „Prezadovoljni građani Herceg Novog”.
Leovac je za za naš radio rekla da ima saznanja da su iz JP Parking servis tek prije nekoliko dana uputili službeni zahtjev za legalizaciju iscrtavanja parking mjesta. – Za sve ove godine građanima Herceg Novog pričinjena je velika materijalna šteta. Žalbu ćemo uputiti i Ustavnom sudu. Obilježavanje parking mjesta u Herceg Novom i njihova naplata od 2006. do danas, a i danas, su – nelegalni, tj. mimo zakona. Mi ćemo angažovati advokata i stati u zaštitu Novljana, jer je pričinjena ogromna materijalna šteta građanima, a i Osnovni sud je donosio presude na njihovu štetu – uporna je Leovac.
Ona najavljuje sastanak sa predsjednicom Osnovnog suda, kako bi iznašli način da se zaustavi pljačka građana.
„Prezadovoljni” su uputili i građansku inicijativu na adresu Ministarstva rada i socijalnog staranja zbog spornog radnog odnosa direktora JP Parking servis, Milorada Matkovića, koju je on ocijenio kao „lični animozitet koji prema njemu ima predsjednica NVO „Kuća ljudskih prava” Leovac”.
– Matković je tražio i da se iz Inspekcije za nadzor izuzme inspektorka rada Aleksandra Mustur, međutim, glavna inspektorka rada, Angelina Međedović je odbila njegov zahtjev – tvrdi Leovac.
Kako saznajemo u Upravi za inspekcijski nadzor, službenu potvrdu o nezakonitom iscrtavanju i naplati parkinga u Herceg Novom, pokretači peticije bi trebalo da dobiju do kraja sedmice. Leovac je istakla i da će nakon dobijanja službene potvrde o nelegalnom iscrtavanju parking prostora i njihovoj naplati, sazvati konferenciju za novinare u nadi da će im se obratiti i neko iz institucija na državnom nivou. Prema njenim riječima, narednih nekoliko dana zahtijevaće i kopiju zahtjeva za legalizaciju iscrtavanja i naplate parkinga, koju je uputilo JP Parking servis.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code