SVE JE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U HERCEG NOVOM

SVE JE SPREMNO ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE U HERCEG NOVOM

170
0
Podijeli

osnovna skola milan vukovicNastava za osnovce za školsku 2013/14 počeće u ponedjeljak u 7:30 h u najvećoj OŠ „Dašo Pavičić” na Toploj, dok će u ostalim – „Milan Vuković” na Savini, „Ilija Kišić” u Zelenici i „Orjenski bataljon” u Bijeloj početi od 8 h za prijepodnevnu, odnosno za popodnevnu smjenu u 13:30 min.
Školsku 2013/14 godinu u osnovnim školama u Herceg Novom pohađaće veći broj učenika u odnosu na prošlu, osim u „Orjenskom bataljonu”, gdje je upisan nešto manji broj đaka.

Direktor najveće OŠ „Dašo Pavičić” na Toploj, Nikola Stojanović, sa ponosom ističe da će ove godine pohađati jedno odjeljenje više u odnosu na prošlu, tj 48 odjeljenja, a upisano je oko 1260 učenika. “Roditelji i dalje dolaze da upisuju djecu, bilo da je zbog propuštenog prvog roka za upis ili jednostavno zbog preseljenja i promjene adrese stanovanja porodice”.

Picerija i restoran

Program za prvačiće biće organizovan u kino sali škole u ponedjeljak od 8 h odnosno od 10 h u zavisnosti od smjena. Kada je riječ o ekskurziji za devete razrede, i ove godine maturanti će obići Crnu Goru, i to u trećoj sedmici septembra, a u planu je obilazak Žabljaka, Plava i Plužina.
Stojanović je istakao da tokom ljeta nisu imali većih popravki na školi jer očekuju da će se velik dio probelama riješiti ulaskom škole u program energetske efikasnosti.

“Očekujemo da će biti zamijenjena stolarija, sređena vanjska fasada i krovna izolacija i sve drugo što bi išlo u prilog očuvanju energije – dakle, da se manje ljeti hladi a zimi grije”, kaže Stojanović.

On je dodao i da su toku razgovori sa Sekretarijatom za stambeno komunalne poslove kako bi se sanirao prilaz školi, za koji je kako im je rečeno i izdvojen novac, međutim od toga još uvijek nema ništa, kaže Stojanović.

Iz OŠ „Milan Vuković” na Savini kazali su nam da je upis đaka još u toku, ali i da će se u ovoj školi u narednoj školskoj godini obrazovati više osnovaca u odnosu na prošlu godinu. Prema dosadašnjim podacima upisano je 770 učenika, ali ta brojka iz dana u dan varira.

U OŠ „Ilija Kišić” u Zelenici školsku 2013/14 pohađaće 405 osnovaca, odnosno 22 učenika više u odnosu na prošlu godinu. Direktor škole Đorđije Radović kazao nam je da je za petak zakazana sjednica nastavničkog vijeća o finalnim dogovorima i raspodjelama obaveza. Učenici završnih devetih razreda, na matursko putovanje trebalo bi da krenu 20 septembra, ali u zavisnosti od broja prijavljenih – ekskurzija bi se mogla odgoditi i za maj.

U OŠ “Orjenski bataljon” u Bijeloj ove godine upisano je 22 učenika manje u odnosu na prošlu godinu, tj 623. Svečani prijem prvačića biće organizovan u ponedjeljak u Sali škole u 10 h. Podjela rasporeda za učenike od II – IV razreda biće u 9 h, a za učenike od V do IX razreda u 8 h. Direktorica škole Jarmila Radović kazala nam je da je danas obavljena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija škole, a u narednom periodu očekuje ih zamjena prozora eloksirom kao i postavljanje mreža na prozorima, u čemu će im pomoći Jadransko brodogradilište Bijela.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code