Početna Kultura Sve spremno da vlast preuzmu djeca, počinje 13. Međunarodni dječiji karneval

Sve spremno da vlast preuzmu djeca, počinje 13. Međunarodni dječiji karneval

5

Od sjutra do 9. juna Herceg Novi će biti pod upravom mališana koje okuplja 13. Međunarodni dječiji karneval. Manifestacija počinje sjutra u 19 časova kada će mali kapo, Pavle Radunović, podići zastavu Karnevala na Sat kulu.

Za sada je pristiglo skoro 40 grupa, odnosno preko 1000 učesnika, a kao i svake godine povorku Karnevala će otvoriti djeca iz Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.

NVO Omladinski centar je dugogodišnji organizator, a njen predsjednik Milijan Mijović predstavio je program Karnevala, koji će trajati 3 dana i u nedjelju biti krunisan izletom:

– Manifestcija se nastavlja u petak, u 20 časova, na bazenu Jadran na Škveru, kada će uz prigodan program predsjednik Herceg Novog, Stevan Katić, predati ključeve grada Malom kapu Karnevala. Biće izabrana i prinzeca Karnevala. U subotu, tradicionlano u 18 časova, povorka kreće sa Trga Nikole Đurkovića ka Gradskoj kafani do velike bine ispred Opštine. U nedjelju je, kaoi uvijek, izlet za sve učesnike i njihove pratioce trajektom Bokokotorskim zalivom u 9 časova- najavio je Mijović.

Nezaobilazni dio glavnog programa u subotu je kao i svake godine dječiji maskenbal i velika dječija žurka u 20 časova na Trgu Maršala Tita, ispred zgrade Opštine, gdje će biti upriličen i Ledeni LEDO sat.

– I ove godine su gosti iz svih zemalja bivše Jugoslavije, od Slovenije do Makedonije. Najviše je grupa, naravno, iz Herceg Novog, vrtića i osnovnih škola. Cilj je saradnja djece, produženje turističke sezone. Trudimo se da naviknemo djecu da dolaze u Novi dok su mali, pa se nadamo da će ona početi da dolaze i kad odrastu – rekao je Mijović.

Prošlogodišnji Mali kapo, sada već đak prvak, sedmogodišnji Pavle Radunović, će i ove godine predvoditi Karneval.

– Kapo nosi zastavu Karnevala. Kapo sa izabranom princezom karnevala ide na početku povorke, a za njim i svi ostali. Gradonačelnik Herceg Novog će meni predati ključeve grada i od tada do završetka karnevalskih svečanosti Herceg Novi je grad dječijeg karnevala i pod našom je upravom, poručuje Mali kapo, Pavle Radunović.

Generalni sponsor manifestacije je Turistička organizacija Herceg Novi, generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi, a zlatni sponzor je SferaArt, a realizaciju su pomogli brojni sponzori među kojima je i PVK Jadran Carine.

Direktor Turističke organizacije Herceg Novi, Pavle Obradović je zahvalan organizatorima na lijepoj manifestaciji, koja je, kako je rekao, zadobila regionalni značaj. U Herceg Novi dolazi veliki broj djece iz susjednih zemalja, druže se sa malim Novljanima i TO planira da podržava i u budućnosti  karneval.

5 Komentari

 1. Direktor OŠ “Dašo Pavičić”zabranjuje sve što je u toj školi valjalo i što su đeca pamtila kao najljepše momente:karneval,pozorišne predstave u dvorani Park,maturski defile niz stepenice škole,skijanje na Vučje s nastavnikom Draganom Novakovićem…

  3
  1
 2. Pitanje: Zasto direktor Osnovne skole “Daso Pavicic” ne dozvoljava uciteljima i djeci ove skole prisustvo na Karnevalu, kada je ovo jedini djeciji festival u Novom i pri tom omiljen medju djecom.

  7
  1
 3. Sto karneval svake godine pocinje sve kasnije? Ovdje pise da je u 20 sati, 40 grupa, pa kad misle da zavrsi, po mrklom mraku? To je DJECIJI festival!

  5
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code