Početna Društvo SVE VIŠE TORTI I OSMJEHA U DOMU U BIJELOJ

SVE VIŠE TORTI I OSMJEHA U DOMU U BIJELOJ

0

torta za osmjeh  dom2013Po oprobanom receptu – malo humanosti, komad dobrote, mrva dobre volje, prstohvat ljudskosti i samilosti, pregršt dobrih želja, ponešto namirnica i mnogo ljubavi, u Dječjem domu „Mladost” u Bijeloj organizovana je „Torta za osmjeh”. Pristiglo je 87 maštovitih torti iz crnogorksih gradova i ustanova, ali i iz Makedonije i Slovenije.
Organizatori iz NVO „Omladinski centar” su izračunali da su od svih torti za deset godina, a bilo ih je 662, mogli napraviti put dugačak 230 m i širok 70 m.

– Kada bismo ih stavili jednu do druge bila bi to dva fudbalska igrališta prekrivena tortama, ili kada bismo ih poslagali jednu na drugu stigli bismo do 20. sprata – kazao je predsjednik ove NVO, Milijan Mijović.
Dječji dom „Mladost” juče je bio prepun gostiju s tortama i dobrim željama mališanima kojima se nije skidao osmjeh sa lica dok su posmatrali, a kasnije i probali neke slatke delicije. Iz uprave Doma, u kome je 120 štićenika, ističu da ih posebno raduje što je sve više onih koji se uključuju u tortijadu. To znači da mame i bake nijesu zaboravile da mijese torte. Osim toga, primjećuju i da je u sveopštoj krizi sve više humanosti, mada ona najčešće dolazi od onih koji imaju manje finansijkih mogućnosti.

Picerija i restoran

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code