Početna Društvo SVEČANOST: 31 LUČA I 17 ODLIČNIH U NOVOM

SVEČANOST: 31 LUČA I 17 ODLIČNIH U NOVOM

0

luce_sa_gradonacelnikomJoš jedna generacija uspješnih đaka u četiti osnovne i jednoj srednjoj školi u Herceg Novom, a među njima 31 s diplomom Luča i 17 s odličnim uspjehom, zavrijedili su prijem I prigodne poklone predsjednika opštine Dejana Mandića.

– Ovoliki broj lučonoša koji su tokom dvanaestogodišnjeg i osmogodišnjeg školovanja u svojim svjedočanstvima samo ređali petice zaista je vrijedan istinske hvale i poštovanja – kazao je Mandić.

Opštinske diplome i poklon knjigu sa posvetom, dobili su i oni učenici koji su uspješno učestvovali na državnim prvenstvima u znanju.

U OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele lučonoše su: Janja Elez, Sara Goro, Danijel Čamdžić i Bojana Pavlović.

Janja Elez je osvijila i prvo mjesto iz biologije na “Olipmijadi znanja”, a Sara Golo, treće mjesto na Državnom takmičenju iz hemije.

U OŠ “Dašo Pavičić” dobitnici Luče su: Ines Planjanin, Pavle Čepić, Kristina Šundić, Mihailo Rostović, Veliša Seferović, Tamara Mračević, Jelena Popović, Jovana Savić, Toma Gavroć, Lara Milak, Vera Sekulić, Snežana Spaić, Tijana Stevović.

 

OŠ “Ilija Kišić” Zelenika ima troje lučonoša: Milenka Trifkovića, Teodoru Čabrilo i Jakova Čvorovića.

OŠ “Milan Vuković” je iznjedrila sedam lučonoša, a to su: Marija Mijušković, Anja Živković, Danilo Ćetković, Ivana Grković, Nikola Samardžić, Anđela Kovačević i Marija Ćosić.

Marija Mijušković je osvojila i prvo mjesto na Državnom takmičenju iz engleskog jezika.

Četvoro đaka  Srednje škola  “Ivan Goran Kovačić” su lučonoše: Mladen Tušup, Nina Simović, Božidaraka Radović i Milena Vasilijević.

Opšti odličan uspjeh su imali: Danica Roganović, Teodora Vojvodić, Marijana Davidović, Katarina Đurđević, Natalija Milović, Milica Vuković, Aleksandar Dašić, Milena Radulović, Stefan Medić, Miljana Bojović, Tijana Abramović, Stefan Todorović, Marina Tomović, Aleksandra Marković, Snežana Samardžić, Zorana Mišović i Nevena Mrdak.

Uspješni srednjoškolci na državnim takmičenjima bili su: Sergej Radan, koji je osvojio prvo mjesto iz engleskog jezika, a Đorđe Lakonić treće mjesto iz geografije.

Na državnom takmičenju ugostiteljskih škola prvo mjesto pripalo je Milici Milatović i Nemanji Lero, drugo mjesto je Ivani Pavlović i Ivani Krivokapić, dok su treće mjesto osvojili Stefan Veličković, Ana Dabižinović, Dragana Radomirović i Duška Danilović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code