SVEČANOST U HERCEG NOVOM POVODOM ULASKA HRVATSKE U EU

SVEČANOST U HERCEG NOVOM POVODOM ULASKA HRVATSKE U EU

146
0
Podijeli

eu croOd 1. jula Crna Gora će se graničiti s Evropskom unijom, jer Republika Hrvastka postaje njena ravnopravna članica. Tim povodom u Herceg Novom, koji će biti geografski najbliži crnogorski grad Evropskoj uniji, sa dva granična prelaza, Debeli brijeg – Karasovići, odnosno Kobila – Vitaljina, priprema se svečanost.
Od 9 h do 10 h 1. jula na graničnom prelazu Karasovići predviđen je sastanak predstavnika Delegacije EU u Crnoj Gori, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, predsjednika Opštine Herceg – Novi i predstavnika lokalnih autoriteta Dubrovnika i Konavla, kao i učesnika međunarodne biciklističke ture preko Zapadnog Balkana, Trst – Skoplje. Predsjednik Opštine Herceg Novi uručiće simbolične poklone uz čestitke povodom ulaska u EU predstavnicima lokalnih autoriteta Dubrovnika i Konavala. Zvaničnici dvije zemlje daće izjave medijima.
U 10.30 h do 11.00 h u Gradskom parku “Boka” planiran je
svečani program (Gradska muzika, EU maskenbal djece iz JPU, distribucija promo materijala na info štandovima, ispisivanje poruka na temu EU integracija, pravljenje kartonskih brodova sa simbolima EU i puštanje u more na Škveru).
Potom je od 11.30 h – 13.00 h predviđena panel diskusija u Gradskoj kafani na temu: „Uticaj ulaska Hrvatske u EU na proces evropskih integracija u Crnoj Gori”. Uvodnu riječ imaće Ljilja Radunović iz NVO Eko Centar DELFIN – o projektu “EU znači DA”. Govoriće predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač sa EU, Aleksandar Andrija Pejović, ambasadorka Hrvatske u CG, Ivana Perić, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasador Mitja Drobnič.
Organizator svečanosti je Eko centar Delfin, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i uz podršku Delagcaije EU u Crnoj Gori kroz projekat “EU znači DA”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code