Početna Izdvojeno Svečana sjednica SOHN ove godine u uređenom Domu kulture Bijela

Svečana sjednica SOHN ove godine u uređenom Domu kulture Bijela

10

Svečana sjednica Skupštine opštine Herceg Novi, povodom praznika grada 28. oktobra, ove godine će po prvi put biti upličena u Domu kulture u Bijeloj.

Foto: Služba za informisanje OHN

Radovi na ovom zdanju, koje je godinama bilo oronulo i zapušteno, počeli su početkom mjeseca i sala će do sledeće sedmice biti spremna da primi zvanice, čiji broj će biti ograničen u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

U proteklom periodu su u potpunosti zamijenjene elektro instalacije, rasvjeta unutar objekta je stavljena u punu funkciju, montirani su topovi koji će osvjetljavati fasadu, a narednih dana će biti montiran video nadzor.

Danas je počelo krečenje unutrašnjih zidova i montiranje skele za uređenje fasade, što je posao vrijedan nešto više od 10 hiljada eura, a finansira ga Opština Herceg Novi. Takođe, lokalna uprava je prošle zime finansirala sanaciju krova na ovom zdanju, pa je konačno riješen problem prokišnjavanja, zbog kojeg sala godinama nije bila upotrebljiva.
Mještani i članovi Savjeta Mjesne zajednice Bijela su se udružili i dobrovoljno pomažu uređenje ovog objekta. Oni su do sada završili hoblovanje i započeli lakiranje pozornice, postavili zavjese na scenu i prečistili salu. U toku je i uređenje kupatila sa 12 kabina, velikog hola, kao i čišćenje pomoćnih prostorija.

„Odluka o održavanju sjednice u sali Doma kulture donijeta je sa željom da se afirmiše sve ono što su mještani Bijele, u saradnji sa lokalnom upravom, uradili kako bi ovo zdanje revitalizovali i vratili u funkciju. Udruženim snagama pokrenuto je više akcija čišćenja, a potom i uređenja objekta koji je godinama propadao, prepušten zubu vremena. Za kratak period glavne prostorije uređene su na način da se u njemu može održati svečana sjednica. Cilj je da po završetku svih planiranih radova ovo ponovo bude objekat na ponos gradu, koji s pravom nosi naziv dom kulture“, kazao je predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Nikola Samardžić.

Samardžić dodaje i da je sala Doma kulture površinom veća i ima više mjesta za sjedanje od Dvorane Park, što je u trenutnim okolnostima veoma značajno zbog obaveze da se tokom održavanja svečane sjednice ispoštuju epidemiološke mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

10 Komentari

  1. Bijela je kao mali grad,sve u njoj ima od skole,vrtica,doma zdravlja,nekad srednja nazalost bila. I treba u joj da se ulaze i sve je dobro dok ne pocnu i tamo ocrtavati parking.Da im ne dam ideju🙄Zasto za sve Bijeljani da idu u Hn.Lijepo bi bilo i tu da bude predstava

  2. E sad bi bio red da se renovira i dvorana Park! Da bude multifunkcionalna sala kako za pozorisne i koncertne dogadjaje, tako i za prikazivanje filmova, ali u skladu sa savremenom tehnologijom! I da bioskop bude stalno u funkciji!! Sramota da u gradu mjeseci prodju bez pozorisne predstave ili filma, pogotovo da se djeca nemaju bukvalno gdje povesti na neki kulturni dogadjaj u gradu-sem par desavanja oko Nove godine i eventualno Praznika mimoze (a i Praznik je upitan sto se tice desavanja za najmladje!)

  3. Opština godinama puštala da sala propada i sad kad su bijeljani očistili smeće i uredili u granicama svojih mogućnosti opština dala pare da se okreči da bi se ogrebla za svoja dešavanja. Bravo za MZ Bijela, za sve vrijedne ljude koji su doprinijeli uređenju!

    25
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code