Početna Oko nas Kotor Svečano zatvaranje 27. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Svečano zatvaranje 27. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

0

Posljednjeg dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu očekuje se ekološka zabava “Velika trampa” na Pjaci od kina, u 18h. Svečano zatvaranje festivala, uručivanje nagrada najboljima i vraćanje ključeva grada odraslima zakazano je za 21h na Ljetnjoj pozornici.

U okviru ceremonije zatvaranja 27. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu biće izvedena predstava “Carevo novo odijelo” Hercegnovskog pozorišta i Herceg Festa, po tekstu Hansa Kristijana Andersena, a u režiji Petra Pejakovića. U predstavi će igrati: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

Ovogodišnji Kotorski festival pozorišta za djecu obilježila su čak 24 igranja u okviru pozorišnog programa. Tokom 12 festivalskih dana u ovom dijelu programa izvedeno je 16 predstava od kojih 12 premjernih i 4 revijalne.

Ovim se 27. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom “Put na mjesec”, od 1. do 12. jula uspješno predstavio sa ukupno 109 programa. U Kotor su došli umjetnici, izvođači i kreativci sa svih strana svijeta, čak 19 zemalja i to: Norveška, UK – Škotska, Španija, Njemačka, Holandija, Mađarska, Hrvatska, Turska, Srbija, Crna Gora, Izrael, Bosna i Hercegovina, Ukrajna, Luksemburg, Austrija, Rusija, Bugarska, Italija, zaključili su organizatori festivala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code