Svečanost u Domu starog kapetana u Baošićima

Svečanost u Domu starog kapetana u Baošićima

3
Podijeli

“Starom kapetanu u čast ” naziv je svečanosti u Muzeju kapetana Miroslava Štumbergera u Baošićima, sjutra veče, u 20 časova.

Nosilac brojnih medalja i priznanja, predani istraživač i čuvar prošlosti ovih krajeva, inženjer, inovator, konstruktor i slikar, Miroslav Štumberger rođen je 2. jula davne 1892. godine u mjestu Šmarje u Sloveniji. Stoga je 2. jul izabran za datum održavanja programa njemu u čast.

Picerija i restoran

Saradnjom Turističke organizacije Herceg Novi, Mjesne zajednice Baošići, JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković, uz podršku NVO ” Fešta Baošići”, u bašti muzeja biće ogranizovan prigodan program. Učestvovaće klapa ” Stari kapetan” koja od 1973. godine nosi ime po kapetanu Miroslavu Štumbergeru i KUD “Sloga” iz Đenovića.

Ulaz će 2. jula biti besplatan za sve posjetioce, ostalim danima je 2 eura.

Sa početkom ljeta Dom starog kapetana Miroslava Štumbergera u Baošićima je, osim za organizovane posjete, vrata otvorio i za mještane i turiste, podsjećaju iz JU Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković.

Radno vrijeme muzeja je od 8 do 14 sati, svakog dana, osim nedjeljom. Uz stručno vođenje kustosa i vodiča posjetiocima se pruža prilika da se bolje upoznaju sa životom i radom kapetana Miroslava Štumbergera i da pogledaju veoma interesantnu i raznovrsnu zbirku eksponata.

Nju čine zbirke ikona, oružja, tehničkih pomorskih i drugih uređaja, amfora, starih porodičnih fotografija, etnoloških predmeta, geografskih i pomorskih karata, kao i biblioteka, u kojoj treba posebno istaći knjge “History of the family bible” iz 1073. godine i Misal iz 18. vijeka.

3 Komentari

    • Istina je da su blize nekoj zabavnjackoj grupi nego pravoj klapi ali dobri su i mogu da iznesu kvalitetan muzicki program. I uopste nije lose sto se muzikom bavi cijela porodica ako to vole i imaju talenta.

      9
      1

Ostavite komentar

*

code