Početna Društvo Sveti Nikola proslavljen u Herceg Novom

Sveti Nikola proslavljen u Herceg Novom

1

Blagdan Sv. Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i putnika, ove je godine u župi Herceg Novi proslavljen u posebnom ozračju.

Foto: www.kotorskabiskupija.me

Župljani filijalne župe Đenovići (Pokrivenik) blagdan zaštitnika župe i mjesta dočekali su u nedavno obnovljenoj crkvi sv. Nikole. Misu je služio mjesni župnik don Siniša Jozić. Govoreći u homiliji o životu sv. Nikole, don Siniša je istakao:

“Riječ je o svecu koji se znao oslanjati na osobu Isusa Krista jer je prihvaćao svjedočanstvo o Isusu, raspetom i uskrsnulom. Ovaj svetac čvrsto je stajao nogama na zemlji, svjestan izazova ovoga svojega vremena, ali s pogledom uvijek usmjerenim prema nebesima, tražeći pomoć s neba“.

Na kraju misnog slavlja župnik je zahvalio svima koji su učestvovali svojim darom ili radom u obnovi crkve, te je posebno zahvalio gospodinu Marku Vučetiću na prilogu kojim je pokrivena polovina troškova obnove.

U večernjim satima je u samostanskoj crkvi sv. Antuna u Herceg Novom upriličen dolazak sv. Nikole. Mnoštvo je djece s veseljem dočekalo omiljenog sveca i pozdravilo ga s pjesmom “Dođi Sv. Nikola”. Nakon dočeka uslijedila je podjela poklona svim prisutnim mališanima, a pekarske poslastice dobili su i odrasli.

Sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskog, Antonija, Silvana i Zrinka liturgijskim pjevanjem animirale su misno slavlje i prigodni program te doprinijele da ovaj radosni događaj kojem su se veseli mališani i odrasli, bude zaista dostojanstven i svečan.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code