SVETOG NIKOLU OBILJEŽILO UDRUŽENJE POMORSKIH KAPETANA I STROJARA

SVETOG NIKOLU OBILJEŽILO UDRUŽENJE POMORSKIH KAPETANA I STROJARA

197
0
Podijeli

Foto: Radio KotorU Boki mnogi domovi danas obilježavaju Sv. Nikolu, a u Kotoru je to tradicionalno uradilo i Udruženje pomorksih kapetana i strojara.

Jer, Sveti Nikola je zaštitnik pomoraca i opšta želja prisutnih, uglavnom kapetana i strojara “sijede kose” je da se nešto mora promjeniti u Crnoj Gori u afirmaciji struke i razvoja pomorstva.
Zaraditi “kruv sa devet kora” danas je posebno zahtjevan posao i
predsjednik Upravnog odbora Udruženja pomorskih kapetana duge plovidbe Crne Gore, Mario Pilastro primjetio je da odgovorni u državi ne posvećuju dovoljno pažnje pomorcima i pomorstvu.
Predsjednik Udruženja pomorskih strojara Crne Gore, Ilija Balić poželio je da po nekadašnjim planovima svi kapetani, strojari, oficiri i ostali pomorci budu zajedno jedan brod koji plovi i koji niko ne može da zaustavi.
Izvršni direktor Luke Kotor, Vasilije Kusovac, koji je bio Domaćin Nikoljdanskog druženja, zahvalio se struci na značajnom doprinosu poslovanju Luke Kotor, koja je lani za usluge pilotaže dobila visoku prosječnu ocjenu 4,7. Kusovac je istako da je za to zaslužna rabota zaposlenih u Luci, ali i Sveti Nikola “koji nas je u svemu pogledao”.
Na svečanosti je promovisana peta knjiga upravitelja stroja u penziji, Momira Čolovića, „Metež na obali”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code