Početna Turizam “Svi na Crkvice”: Herceg Novi i Kotor da zajednički vrijednuju bogatu zaostavštinu...

“Svi na Crkvice”: Herceg Novi i Kotor da zajednički vrijednuju bogatu zaostavštinu austrougarskog razdoblja

5

Opštine Herceg Novi i Kotor u svom zaleđu posjeduju bogatu materijalnu zaostavštinu austrougarskog razdoblja, prvenstveno vojnog karaktera, zaostavštinu kojoj je potrebna revitalizacija i uključivanje u savremene turističke tokove. O ovoj temi razgovarali su tokom manifestacije „Svi na Crkvice“ predstavnici dva grada sa vojnim atašeom Ambasade Republike Austrije iz Beograda, Tomasom Ahamerom, saopštavaju iz lokalne uprave.

Okupljanju u masivu Orjena, kome je cilj podstaći razvoj planinskog zaleđa Boke Kotorske, prisustvovali su predstavnici hercegnovske Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Dogovoreno je da Agencija proslijedi Ambasadi svu dokumentaciju koju posjeduje, te da dogovori zajednički sastanak na ovu temu. Osim toga, razgovarano je o mogućnosti uključivanja Trebinja, sa kojim Herceg Novi i Kotor povezuje austrougarski put preko Orjena, kaže direktorica Agencije, Milja Vitorović.

Manifestacija „Svi na Crkvice“održava se drugu godinu, sa ciljem promocije bokokotorskog zaleđa, valorizujući njegove prirodne i kulturno-istorijske potencijale.

Posjetioci su uživali u muzičkom programu, organizovana je animacija za djecu i animacija za odrasle u streličarstvu, kao i pješačke ture radi upoznavanja i promocije tog predjela koju je predvodio Željko Starčević.

Organizatori su Turistička organizacija Kotora i Opština Kotor, a suorganizator Opština Herceg Novi.

5 Komentari

  1. Sve je to super , samo da ne ostane na tome da se drustvo skupi , jede , pije , veseli i masta a na kraju nista ne napravi , kao milion puta do sada , a mi sta imamo u zaledju to malo ko ima , e da je to Dubrovniku sto bi napravio . prije rata su dubrovcani trazili Spanjolu u zakup na 20 g , kamo srece da smo im dali ali nije bilo sluha da ne kazem pameti

    12
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code