SVI SVJESNI PROBLEMA U „VODOVODU“, ALI NIKO NEĆE U OSINJAK

SVI SVJESNI PROBLEMA U „VODOVODU“, ALI NIKO NEĆE U OSINJAK

141
0
Podijeli

Članovima Odbora direktora hercegnovskog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” doo dostavljen je finansijski izvještaja za 2013. godinu koji je prošao reviziju, ali im nije upućen poziv za nastavak sjednice od 30. aprila kada je trebalo da odluče ko će od tri kandidata sa konkursa biti novi direktor tog preduzeća.

– Taj izvještaj koji je uradilo nezavisno Društvo za reviziju i konsalting iz Podgorice i koji je, kako su naveli u skladu sa zakonom i bez nepravilnosti, stigao nam je juče, ali poziva za sastanak nije bilo – kaže Radiju Jadran jedan od članova Odbora direktora.
Predsjednik Odbora, Milan Kovačević i dalje je nedostupan kako za naš Radio, tako i za članove Odbora. Iz PzP-a ocjenjuju da je situacija u Vodovodu i nezavršen proces izbora direktora posljedica krize u lokalnoj samoupravi.
– Sve je u fazi da treba da se završi, ali se to ne dešava i objektivno odgovornost je na većinskom dijelu Odbora dirktora, koji je iz SNP-a – komentariše za Radio Jadran predsjednik OO PzPa, Milovan Baždar.
Stanje je, kako kaže i sa zakonskog aspekta upitno, jer se ne završava posao započet raspisivanjem konkursa.
Od tri kandidata treba sada odbaciti one koji ne zadovoljavaju uslove konkursa, razmotriti situaciju sa preostalima, predložiti kandidata i okončati izbor, ili raspisati novi konkurs, jednostavno zaokružiti čitav posao.
Iz Uprave za inspekcijske poslove, od kojih smo zatražili zvanično mišljenje još prije desetak dana o tome koliko je ovakvo stanje zakonsko i koliko još može da traje, još nema odgovora. Mada, rečeno nam je da će ”slučaj biti ispitan po hitnom postupku”.
Jedan od kandidata koji je podnio molbu na konkursu raspisanom još 10. marta, Savo Zarubica kaže da ga niko nije kontaktirao.
– Agonija se nastavlja i građani Herceg Novog jesu građani drugog reda i sada vide kakva je koalicija na vlasti i koga su glasali. Očigledno da partijska pripadnost presuđuje i u ovom slučaju, a građani ovakvo stanje ne zaslužuju – ističe Zarubica.
On napominje da je i dalje na raspolaganju i da bi zasigurno obezbjedio bolje funkcionisanje preduzeća, kao i redovnije vodosnabdijevanje u gradu, umjesto sadašnjeg v.d. direktora Zorana Šabanovića, koji je na tom mjestu od 2000. godine. Po njemu vanredni izbori su neophodnost, ali se nada da će prije toga vladajuća koalicija uspjeti da nađe barem privremeno rješenje za „Vodovod”.
To je, ipak, prilično optimistično očekivanje, jer ko bi u taj osinjak, kada se približava i odluka o raspuštanju Skupštine opštine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code