SVITANJE U GORNJOJ LASTVI UZ ČAJKOVSKOG

SVITANJE U GORNJOJ LASTVI UZ ČAJKOVSKOG

169
0
Podijeli

Subotnja zora na platou ispred crkve u Gornjoj Lastvi, biće obojena „Muzikom u svitanje”, a riječ je o koncertu koji se organizuje u sklopu manifestacije „Dani pejzaža”.

Riječ je o manifestaciji u okviru prekograničnog projekta „Baština – pokretač razvoja”, koji realizuju Crna Gora i Hrvatska. Nosilac projekta je opština Tivat, a partneri su joj NVO Kulturno-zavičajno udruženje „Napredak” iz Gornje Lastve i NVO Expeditio iz Kotora.
Doprinos uspostavljanju saradnje između institucija nadležnih za zaštitu prirodne i kulturne baštine u Hrvatskoj i Crnoj Gori kroz implementaciju zajedničkih programa, edukaciju, prenošenje znanja i aktivnosti na podizanju nivoa svijesti, osnovni je cilj ovog projketa navode organizatori.
Projekat „Baština – pokretač razvoja” sprovodi se u okviru Programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Crne Gore, u sklopu komponente II Instrumenta za pretpristupnu pomoć EU (IPA).
Koncert, na kome će Bruna Matijević (flauta), Maja Antić (violončelo) i Nina Perović (klavir) izvoditi djela Pjacole, Čajkovskog, Sen Sansa, Forea počeće u pet sati.
Obezbijeđen je i besplatan prevoz od centra grada do Gornje Lastve i nazad. Kombi će ispred zgrade pošte krenuti u 4:30, a povratak je nakon posluženja koje će uslijediti po završetku koncerta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code