Svjetska premijera filma “Peloid” Bojana Stijovića na Sarajevo Film Festivalu

Svjetska premijera filma “Peloid” Bojana Stijovića na Sarajevo Film Festivalu

0
Podijeli

Kratki igrani film „Peloid“, scenariste i reditelja Bojana Stijovića i koscenariste, Stefana Boškovića, čije snimanje je podržala i Opština Herceg Novi, imaće svjetsku premijeru na prestižnom Sarajevo Film Festivalu, na kojem je će biti dio takmičarskog programa u kategoriji kratkometražnog filma, saopšteno je iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Film je snimljen u produkciji Artikulacija Film-a iz Podgorice i prvi je  projekat realizovan od sredstava dobijenih na konkursu Filmskog centra Crne Gore, a uz podršku hercegnovske opštine, tačnije Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Picerija i restoran

„Peloid“ je jedan od preko 500 prijavljenih i pogledanih kratkometražnih filmova u takmičarskom programu Sarajevo Film Festivala i među 11 odabranih, koje će publika imati priliku da  pogleda – od čega je čak šest svjetskih i pet regionalnih premijera, te jedan omnibus izvan konkurencije. Filmovi se takmiče za nagradu Srce Sarajeva za najbolji kratki film i jednu Specijalnu plaketu.

Radnja prati Romana, profesora klavira u srednjoj školi. Nakon što ostane bez posla, ubrzo se i razvodi.  Odlazi na putovanje u Institut za fizikalnu medicinu, u dugo odlaganu posjetu ocu kojeg nije vidio godinama. Ispostaviće se da to nije samo obična posjeta. Glume: Stefan Bošković, Ljubomir Đurković i Jovana Vujošević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code