Početna Oko nas Kotor Svjetske zvijezde drugi put na KotorArtu

Svjetske zvijezde drugi put na KotorArtu

0

Svjetski poznati muzičari, Juđa Vang i Andreas Otenzamer, održali su na lukobranu u Luštici Bay svoj prvi koncert na XVIII KotorArt Don Brankovim danima muzike. Drugi koncert na KotorArtu, jedna od najtraženijih pijanistkinja današnjice sa prvim klarinetistom berlinske filharmonije održaće u petak, 9. avgusta, u Crkvi Sv. Duha u 21.30h.

Kao i prošle godine, zbog ogromnog interesovanja publike, festival KotorArt organizuje i live streaming na trgu ispred Kina, kako bi svi zainteresovani mogli da čuju ovako sjajne umjetnike i njihova izvođenja pažljivo osmišljenog repertoara, najavljuju organizatori.

Oni će izvesti djela Karla Marije fon Vebera, Feliksa Mendelsona, Johanesa Bramsa, zatim Žorža Bizea, Kloda Debisija, Frederika Šopena i Jozefa Horovica. Ovo je jedinstvena prilika da, između ostalog, publika sluša poznate kompozicije u aranžmanu koje je napravio klarinetista Otenzamer, a koje je s Juđom snimio za Dojče Gramofon.

Koncert u Luštici Bay ostaće u sjećanju svih prisutnih najprije po nevjerovatnom senzibilitetu Juđinog sviranja, njene energičnosti, neposrednosti i genijalnosti.

U Luštici Bay, pred sami koncert, organizovana je press konferencija gdje su se obratili ovo dvoje sjajnih umjetnika kao i Ratimir Martinović, direktor KotorArta i Dragana Bećirović, PR Luštice bay.

“Nevjerovatno je zadovoljstvo što sam opet u Crnoj Gori. Kada sam prvi put bio, prije 3 godine sa vašim istaknutim gitaristom, Milošem Karadaglićem, Luštica je tek dobijala obrise dok je sada živ grad sa bogatim sadržajem i fantastično izgleda. ” – istakao je Andreas Otenzamer.

“Uvijek ću se rado vraćati na KotorArt. Ljudi su fenomenalni, hrana u Crnoj Gori takođe, i organizacioni tim festivala pravi domaćini. Prošle godine sam ila sa dvafenomanalna umjetnika, ove godine sa Andreasom sa kojim sam prošle godine snimila album  sa kojim planiram mnogo budućih projekata.” – izjavila je Juđa Vang.

Kao eksluzivni umjetnici najpoznatije Izdavačke kuće za klasičnu muziku – Dojče Gramofon, umjetnici često nastupaju zajedno. Pijanistkinja o kojoj u superlativu govori i publika i muzička kritika širom svijeta, Juđa Vang je prepoznatljiva po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine. Sarađivala je s eminentnim dirigentima kao što su Abado, Barenbojim, Dudamel, Gergijev, Tilson, Papano, Ditoa, Mehta. Andreas Otenzamer, odrastao u muzičkoj porodici, nastupao je širom svijeta u poznatim salama – Muzikferajnu, Koncerthausu, u Sali Berlinske filharmonije, kao solista i član kamernih ansambala, ostvarivši saradnju s umjetnicima kao što su Peraja, Kavakos, Jo-Jo Ma.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code