Početna Sport Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda: Italijani najbolji, seniori Crne Gore sedmi,...

Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda: Italijani najbolji, seniori Crne Gore sedmi, a juniori peti

5

Dodjelom priznanja najboljima u italijanskom Gallipoliju okončano je 55. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 19. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za juniore U21, na kojem su učestvovale i reprezentacije Crne Gore.

Seniorska reprezentacija, u sastavu: Marko Radosavljević, Dejan Sijerković, Dejan Beljkaš, Radovan Popović, Ivan i Predrag Dejanović, u konkurenciji petnaest reprezentacija zauzela je sedmo mjesto. To je za jedan stepenik bolje nego prošle godine u Portugalu.

Svjetski prvaci za 2019. godinu postali su reprezentacija Italije i po šesti put njihov najbolji takmičar Marco Volpi. Najbolji naš takmičar bio je Dejan Beljkaš, koji je u konkurenciji 80 takmičara zauzeo 17. mjesto.

Juniorska reprezentacija, za koju su prvi put nastupali Goran Boričić, Belo Dragojlović, Vaso Terzić, Maja Maslovar, Milan Čavor i Nenad Todorović, osvajanjem petog mjesta, nije ponovila uspjeh prethodne generacije. I u ovoj kategoriji najbolja je bila Italija i član reprezentacije Hrvatske Lovre Milan.

„Zadovoljan sam plasmanom seniora, koji su se treću godinu plasirali u gornji dio tabele. I mladi su na svom debitanskom nastupu pokazali da se na njih može računati, te da će se narednih godina zasigurno boriti za neko od odličja.

Ne treba zanemariti činjenicu da su naši reprezentativci jedini koji, zbog nepovoljnih trajektnih veza i otkaza zvaničnog treninga, nijesu imali prilike da prije početka takmičenja ribare u zonama u kojima su se odvijali šampionati“ – kazao je predsjednik Saveza, Mladen Rostović.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code