Početna Sport Svjetsko prvenstvo trap: Stanišić potvrdio svjetsku klasu

Svjetsko prvenstvo trap: Stanišić potvrdio svjetsku klasu

0

Ove nedjelje italijanski grad Lonato bio je domaćin svjetskom prvenstvu u disciplini leteće mete. Preko 615 sportista iz 86 zemalja nadmetalo se u nekoliko atraktivnih disciplina na jednom od najljepših otvorenih sportskih objekata na svijetu, strelištu Konkaverde u blizini jezera Garda.

Crnu Goru su u disciplini trap predstavljala tri strijelca, Ivo Stanišić, Jovica Marković i Nikola Perišić. U jednom od najmasovnijih i iscrpnijih nadmetanja posljednjih godina, Stanišić je od naših takmičara pokazao ubjedljivo najviše i sa odličnih 116 “golubova” osvojio 40 mjesto od 157 učesnika. On se konstantno držao pozicije među 25 % najboljih na svijetu, a krajnji rezultat bi bio i bolji da oba dana takmičenja nije startovao s primjetnim uzbuđenjem.

Stanišić ovim nastavlja odlične predstave u domaćem takmičenju. Podsjetimo, bio je najbolji na nedavnom Prvenstvu države, pa ako izuzmemo Igre malih zemalja u Budvi, gdje je bio izuzetan i samo poklekao u finalu, na prvom međunarodnom takmičenju ove godine ostvario je rezultat koji nam daje opravdane razloge za zadovoljstvo.

Dobar je bio i Jovica Marković, sa 114 pogodaka zauzeo je 75.mjesto i plasirao se u 48 % najboljih na svijetu. Marković je na treninzima na šampionatu bio izuzetan, utisak je da mu treba malo vremena i strpljenja da pokaže svoj puni potencijal.

Stanišić i Marković ostvarili su po još jedan mqs rezultat za našu reprezentaciju uoči konačnih raspodjela kvota pred OI u Tokiju, i to je veoma vrijedan dodatak koji nam donose iz Italije.

Nikola Perišić je takmičenje počeo odlično, ali ga je primjetna nervoza u nastavku potpuno onemogućila da ide dalje od 104 pogotka, što je za njega skroman rezultat.

Ukupno gledano, naša ekipa je ostvarila rezultate kojima moramo biti zadovoljni.

Inače,za finale je bilo potrebno 121 + pogodak- Italijana Maura de Filipisa koji je u kvalifikacijama bio superioran sa samo jednim promašenim golubom, u finalu je pobijedio Britanac Kauard -Holi, najprijatnije iznenađenje na WCH, dok je treći bio Kuvajćanin Almudhaf.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code