Svjetsko takmičenje ljepote i mode za djecu: Aleksandar Bakrač iz Igala ...

Svjetsko takmičenje ljepote i mode za djecu: Aleksandar Bakrač iz Igala „Mister World Teen“ i „Best of the best“

7530
0
Podijeli

U Bodrumu, u Turskoj,  od 5. do 15. maja održano je Svjetsko takmičenje  „World league of beauty and fashion Miss and Mister World 2017“. Odvijalo se u 7 kategorija, za uzrast djece od 3 – 17 godina i za uzrast od 18-24 godine. Bilo je oko 60 učesnika.

Poznati dizajner iz Crne Gore, Aleksandar Dado Jovanović, izabrao je šestoro djece da predstavljaju Crnu Goru na ovom prestižnom takmičenju. To su: Mehmed Medo Nikezić iz Sutomora, Kristina Miljenović iz Kotora, Aleksandrar Bakrač iz Igala, Nora Maslovar iz Budve, Stefan Kolarević iz Budve i Dejana Martinić iz Bara.

Picerija i restoran

Djeca iz Crne Gore osvojila su brojne nagrade i opravdala svoj odlazak i povjerenje  Aleksandra Jovanovića,  Ivane  Šćekić i Merise Fetahović , koji su od samog početka uvidjeli talenat, želju i odlučnost djece da predstave sebe i svoju državu na najbolji mogući način.

Mehmed Nikezić, iz Sutomora, 5 godina, je osvojio tri nagrade:“ Mister talenat“, „Mister simpatičnosti“ i „Little Mister World“. Kristina Miljenović iz Kotora, 11 godina, osvojila je: „WLBF Best of the best“ i  „WLBF Photo model of the Universe“. Aleksandar Bakrač iz Igala, 12 godina osvojio je: „Mister World Teen“ i „Best of the best“. Nora Maslovar iz Budve, 12 godina „Supermodel of the World“ i „Best of the best“. Stefan Kolarević iz Budve, 14 godina, osvojio: „Mister Junior World“ i „ Best of the Best“ i Dejana Martinić iz Bara, 17 godina, osvojila „Miss World  Junior“ i „Photo model of the Universe“.

Za uzrast od 18 godina predstavnica Crne Gore, Tijana Ćetković iz Tivta osvojila je titulu „Photo model of the World“.

Djeca su se spremala mjesecima za ovo takmičenje uz pomoć  Jovanovića i Modne agencije „Top 3 Models“ iz Bara, koju vodi Ivana Šćekić, kao i predavača Merise Fetahović. Pored fizičke ljepote kojom su se naša djeca izdvajala, deset dana boravka u Turskoj djeca su pokazala  talente i vještine u muzici, plesu, učestvovali su na modnoj reviji na tvrđavi poznatog turskog ljetovališta u gradu Bodrumu.

Na modnoj reviji mališani iz Crne Gore pojavili su se u tri odjevne kombinacije (narodnoj  nošnji , „casual“ stilu i elegantnom). Na reviji je Aleksandar Dado Jovanović  predstavio svoju kolekciju svečanih haljina i kupaćih kostima, koje su nosile najljepše djevojke sa 7 kontinenata.

Predavači iz Rusije su svu djecu koja su došla na ovo prestižno  takmičenje obučavali u modernom plesu, valceru  i tangu, tako da su se i u toj vještini djeca veoma lijepo snašla i sve su to prezentovali ispred publike na glavnoj sceni  Hotela „Isis“ u Bodrumu.

U sali hotela „Isis“ prikazivani su video spotovi djece, koja su imala obavezu da na engleskom jeziku predstave sebe, svoj grad i državu iz koje dolaze u trajanju od 3 minuta. To veče je proglašen i najbolji video.

Tokom deset dana boravka u Turskoj djeca su imala veoma osmišljen program  zahvaljujući  organizatoru  Ashotu  Khachatryanu. Imali su svakodnevno časove plesa, strani predavači su ih učili pravilnom hodu, držanju tijela, lijepom ponašanju…. Takođe su išli na izlete, jahali su konje, krstarili brodom i što je najvažnije stekli lijepa poznanstva, upoznali se sa kulturom i običajima drugih zemalja. Sa ostalom djecom razmjenili su i poklone (suvenire) iz svojih država, kao mali znak pažnje.

Djeca su plijenila ljepotom, kulturom i lijepim ponašanjem. Fotograf,  Aykut Sevinc, koga je već godinama angažuje organizatora da fotografiše i snima čitavu manifestaciju,  zapazio je ekipu iz Crne Gore i od 60 učesnika izabrao: Aleksandra Bakrača, Dejanu Martinić, Tijanu Ćetković, Snežanu Mijović i Mis Bugarske da urade fotografije za charm beach hotela „Isis“ i spot.

Mala, ali odabrana ekipa, vratila se u Crnu Goru puna utisaka sa takmičenja, nagradama, ponosni na sebe i ljude koji su im vjerovali, a to su prije svega Aleksandar Dado Jovanović, Ivana Šćekić i Merisa Fetahović.

Aleksandar Bakrač se posebno zahvaljuje razrednoj Biljani Mandić, nastavnici engleskog jezika na ogromnoj podršci i pomoći, nastavnicima  i upravi OŠ Dašo Pavičić, koji su imali razumijevanja za njegovo odsustvo, kao i Turističkoj organizaciji Herceg Novog na podršci.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code