ŠTA GOVORI RAZRJEŠNJE O SMJENI KRIVOKAPIĆKE?

ŠTA GOVORI RAZRJEŠNJE O SMJENI KRIVOKAPIĆKE?

247
0
Podijeli

dijana krivokapic2Samo je četiri dana od smjene u direktorskoj fotelji JU Herceg fest u Herceg Novom, a sada već bivša v.d. direktorka Dijana Krivokapić, dobila je rješenje o razrješenju sa tog mjesta, kako bi je zamjenila novoizabrana, Branka Šućur. Upravni odbor se nije osvrnuo na ukazivanja i reagovanja predsjednika OO NOVE, predsjednika opštine, javnosti, da procedura izbora nije ispoštovana, da je bilo nezakonitosti, a na kraju i kršenja koalicionog sporazuma.
Sjednica Upravnog odbora održana je u utorak i poprilično čudi tolika ažurnost kako bi se novoizabrana Šućurka što prije postavila na mjesto direktorke u naredne četiri godine, koliko joj i nedostaje do penzije.

Dostavljeno rješenje, međutim, najmanje govori o ažurnosti, više o brzopletosti i nedostatku elementarne pismenosti, koja pri tom dolazi iz jedne ustanove kulture. odluka krivokapicka1Obrazloženje, tačnije odluka napisana je na čak četri strane, koje vrcaju od nesuvislosti, ogromnog broja katastrofalnih gramatičkih grešaka.
Tu su i nepojmljive konstrukcije rečenica, koje ne bi prošle ni na pismenim u nižim razredima Osnovne škole. A promakle su predsjedniku Upravnog odbora JU Herceg fest. Sve i da on nije “pisac” ove odluke (strašno je ako jeste), morao je odluku barem pročitati, prije nego li, brže-bolje, stavi potpis.
Tako možemo pročitati da je dosadašnja v.d. Dijana Krivokapić diplomirani “bibljotekar” informatičar-master iz Bijele, a sadašnja Branka Šućur je diplomirani “politolog” ?!
Obje su kandidatkinje zadovoljile uslove “prednjeg” konkursa, kažu u obrazloženju, iako su prvog dana tvrdili da je jedna aplikacija bila nepotpuna.
odluka krivokapicka2Šućurki je prednost obezbjedio “realniji plan i program” koji je predočila Upravnom odboru, pa su članovi samim tim smatrali i da je ostvarljiviji.
Tačnije, to se naziva “misijom” koju Šućurka ima, pa se u zagradi i pojašnjava da je to ustvari “organizacija projekta”, ”vizija”.
A kako je u “misiji” navela, neće izostati i drugačija kadrovska rješenja, što je ranije bilo negirano.
Dijani Krivokapić se, izmjeđu ostalog, zamjera što je po članovima Upravnog odbora nerealno planirala da u Herceg Novi dovede 3 D filmove, koji se kako kažu “tek prikazuju u Beogradu, Podgorici i Mostaru”. Valjda, po njima Novi još nije razvijen za nove filmske tehnologije, pa makar i u nekom periodu od dvije godine.
odluka krivokapicka3Uz sve ove nesuvislosti tu je i određena vrsta diskriminacije po godinama, koja je apsolutno neprihvatljiva.
Naime, u jednom dijelu odluke se navodi da će Šućurka obavljati bolje posao od Krivokapićke, upravo zbog razlike u godinama, te da će se odgovornije odnositi i prema novcu, kao i da je veća vjerovatnoća da će ono što obeća i uraditi.
Na samom kraju se potvrđuju i naša saznanja, da je jedan od većih “grjehova” Krivokapićke, to što nije drugačije uredila odnose sa zakupcima, među kojima je i TVCG čiji se studio nalazi u dvorani Park, i to kako kažu “i pored brojnih odluka Upravnog odbora”.

Picerija i restoran

odluka krivokapicka4Po ovoj odluci primopredaja dužnosti biće 5. juna u 8 časova, kada će Branka Šućur i zvanično postati direktorka JU Herceg fest. Ostaje da o ovom slučaju rasprave ozbiljno u NOVOJ, čiji su članovi u UO Herceg festa pokazali neposlušnost i uzdrmali ugled partije, pa I odnose među koalicionim partnerima u novskoj vlasti. Time kako da vrate proceduru izbora direktora u Herceg festu u legalne tokove, treba da se pozabavi i opština.
Do tada, obnavljanje pravopisa i gramatike onoga ko je Odluku o razrješenju Dijane Krivokapić pisao i potpisao predmet je podsmjeha na društvenim mrežama i ostaje dokaz o onima koji zapravo danas vode politiku kulture u Herceg Novom.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code