Početna Društvo Tačno u podne: Novski maturanti plesali kvadril sa vršnjacima iz 55 evropskih...

Tačno u podne: Novski maturanti plesali kvadril sa vršnjacima iz 55 evropskih gradova

6

Podno gradske Tore, na Trgu Nikole Đurkovića i danas je 176  hercegnovskih maturanata SMŠ “Ivan Goran Kovačić“, uz zvuke Štrausovog “Slijepog miša“ i  valcera, u podne zaplesalo kvadril. Pridružili su se vršnjacima iz 55 gradova Evrope, kako bi oborili Ginisov rekord po broju učesnika u sinhornom plesu, ali i da bi svijetu uputili poruku mira.

Sekretar za društvene djelatnosti Vladimir Dželetović poručio je da se kroz ljepotu i eleganciju plesa, na najljepši mogući način obilježava prekratnica u životu sada već svršenih srednjoškolaca i njihov susret sa novim izazovima.

– Vi ste upravo najveće bogatstvo  grada, te gradeći svoju budućnost, gradite budućnost svog grada. Zbog toga, nastavite da učite, stičete nova znanja i vještine i dajete sve od sebe da budete dobri, vrijedni i uzorni ljudi. Gdje god nastavili školovanje, nosite Herceg Novi u srcu i duši – kazao je Dželetović.

SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ deseti put organizuje i učestvuje u maturantskom plesu kvadril, u okviru projekta „ Evropa pleše“. Ove godine 176 maturanata se  pripremilo čitav jedan klasifikacioni period za ovaj ples, istakao je direktor škole Momir Dragićević.

– Riječ je o generaciji, koja je je kao i prethodne uspješna. To su maturanti koji su u različitim sferama nastavnog i vanastavnog života dali svoj doprinos i kao generacija obilježili period svoje škole – kazao je Dragićević.

Maturanti su se nakon plesa, uz zvuke pištaljki uputili ka magistrali gdje su kratko “regulisali“ saobraćaj, a onda otišli na tvrđavu Kanli kula na tradicionalnu žurku.

6 Komentari

  1. Kvadrila? Monotono i bez duše. Bolje dajte nešto domaće, moravac, čačak, marš na Drinu… Nek se deca malo razmrdaju, nek nogama zemlju ne dodiruju. 🙂

    7
    12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code