Početna Oko nas Budva Takmičenje u kuvanju 12 stručnih škola u Budvi

Takmičenje u kuvanju 12 stručnih škola u Budvi

0

Povodom Svjetskog dana turizma, 27. septembra, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u petak organizuje takmičenje u kuvanju srednjih stručnih škola u Crnoj Gori.

Takmičenje se održava u skladu sa zvaničnom temom Svjetske turističke organizacije pri Ujedinjenim nacijama, “Turizam i zapošljavanje: Bolja budućnost za sve”, imajući u vidu značaj obrazovanja kadrova u turizmu i rastuće potrebe turističke privrede za zapošljavanjem, saopšteno je iz NTO.

Tročlane ekipe učenika 12 stručnih škola iz: Herceg Novog, Tivta, Kotora, Budve, Bara, Podgorice, Cetinja, Mojkovca, Bijelog Polja, Žabljaka, Pljevalja i Berana, takmičiće se u spremanju nacionalnog jela serviranog na moderan način i deserta. Tri prvorangirane škole biće nagrađene vrijednim novčanim donacijama za kupovinu opreme za kabinete za kuvarstvo, dok će za sve takmičare biti obezbijeđena praksa u hotelima tokom naredne ljetnje turističke sezone.

Takmičarski dio održaće se u školi “Danilo Kiš” u Budvi u 10 sati. Po završetku takmičenja, planirano je obraćanje direktorice NTO CG Željke Radak Kukavičić, proglašenje pobjednika i koktel.

Organizaciju ovog takmičenja podržali su Ministarstvo prosvjete, Centar za stručno obrazovanje, JUSMŠ “Danilo Kiš” u Budvi i Udruženje šefova kuhinja Crne Gore.

Svjetski dan turizma širom svijeta obilježava se 27. septembra, od 1980. godine, na dan kada je prihvaćen Statut Svjetske turističke organizacije (UNWTO) i jedinstvena je prilika da se podigne svijest o stvarnom i potencijalnom doprinosu turizma održivom razvoju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code