Početna Kultura “Taksi bluz” od ponedjeljka u Dvorani Park

“Taksi bluz” od ponedjeljka u Dvorani Park

0

Najnovije filmsko ostvarenje „Taksi bluz“, reditelja Miroslava Stamatovića, za koji scenario potpisuju Marko Backović i Marko Jocić, sa Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi, nakon podgoričke premijere, stiže i na bioskopsko platno Dvorane Park.

Kako obavještavaju iz JUK Herceg Festa, film će moći da se pogleda dnevno u dva termina, od ponedjeljka 28, zatim 29. i 30. januara, u 18 h i 20 h. Cijena ulaznica, koje se mogu kupiti od 17 h na dan projekcije, je 3 eura.

“Taksi bluz“ je uzbudljiva, romantična komedija, a istovremeno i šarmantni „road movie“ u kojoj je glavni junak priče Marko (Andrija Milošević), simpatični, propali dramaturg koji godinama radi kao taksista.

Film je „zbir“ Markovih avantura tokom jedne urnebesne noći, kada se naizgled normalan radni dan pretvara u haos. U njegov taksi ušunja se mali Damir koji je pobjegao iz Doma za nezbrinutu djecu i u potrazi je za ocem. Njihova vožnja će se pretvoriti u gomilu suludih situacija u kojima će učestvovati mnoštvo likova koje će „prodefilovati“ kroz taksi.

„Taksi bluz“ premijerno je prikazan u Sava Centru 16. januara. Crnogorsku premijeru imaće u Podgorici u Cineplexxu Delta City-ja, u subotu, 26. januara. Podgoričkoj premijeri prisustvovaće glavni protagonista, Andrija Milošević.

Glavne uloge pored Miloševića, povjerene su: Mileni Predić, Todoru Jovanoviću, Aleksandri Tomić, Nikoli Đuričku, Sergeju Trifunoviću, Borisu Milivojeviću, Borisu Komneniću i Nikoli Pejakoviću.

Direktor fotografije je Luka Milićević, scenografi Sanja Bulat i Katarina Plavša, kostimografkinja Jelena Đorđević, montažer Davor Bosankić, autori muzike Igor Perović i  Vladimir Krkljuša. Producenti su Marko Jocić i Andrija Milošević. Distributer filma je Art Vista.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code