Početna Društvo TALENTOVANI UČENICI IZ CRNE GORE MOGU DOBITI STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U AZERBEJDŽANU

TALENTOVANI UČENICI IZ CRNE GORE MOGU DOBITI STIPENDIJE ZA STUDIRANJE U AZERBEJDŽANU

0

Predstavnici Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija sa predstavnicima Diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici održali su prezentaciju u kotorskoj Gimnaziji o mogućnostima studiranja u Bakuu.

ADA Univerzitet iz Azerbejdžana sa sjedištem u Bakuu i ove godine dodjeljuje stipendije za najtalentovanije crnogorske učenike završnih razreda srednjih škola za upis na studije u sljedećim oblastima: poslovna administracija, međunarodne studije, javni poslovi, odnosi s javnošću, informatika, informacioni sistemi, diplomatija i međunarodni poslovi, javna politika, ekonomija i biznis.
Bila je ovo prilika za upoznavanje srednjoškolaca sa mogućnostima studiranja u Azerbejdžanu kroz predstavljanje programa u ovim oblastima.
Podatke o mogućnostima studiranja u ovoj zemlji takođe je moguće pronaći na zvaničnoj internet stranici ADA Univerziteta: www.ada.edu.az.
Predavanje u kotorskoj Gimnaziji bilo je prilika i za održavanje prezentacije o nagradnom konkursu u kojem mogu učestvovati mladi od 14 do 29 godina za pisanje eseja ‘Šta znam o Azerbejdžanu’ namijenjenom srednjoškolcima, studentima i naučnicima u Crnoj Gori. Deset pobjednika konkursa osvojiće putovanje u Azerbejdžan u trajanju od 7 do 10 dana i dobiti sertifikat. Zainteresovani kandidati mogu dobiti više informacija od Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Podgorici.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code