Početna Pogled Tamara Lepetić: Skale su savladane, bitka sa usponom i samim sobom je...

Tamara Lepetić: Skale su savladane, bitka sa usponom i samim sobom je okončana!

6

Pluća su punija nego onda kad je stopalo osjetilo prvi skalin, pogled je širok i čist, 646-ta skala na nadmorskoj visini od 178 m je osvojena, a četvrta Skalinada, koja je okupila 154 učesnika, profesionalnih sportista i rekreativaca i brojne volontere, uspješno je okončana na zadovoljstvo onih koji su učestvovali i onih koji su ih bodrili.

Beskonačna količina dobre energije koja je nemjerljiva u brojkama, a koja je bila vidljiva već od jutarnjih časova i preuzimanja startnih paketa.  Neki su bili naoružani statističkim pitanjima, neki su, pak, davali odgovore i bez prethodno postavljenih pitanja, neki su prosto bili iznenađeni što su se uopšte odvažili na takav poduhvat.

Picerija i restoran

Ipak, svi su u konačnici imali isti cilj da, uz pomoć muzičke podrške koja je kreirana za DJ pultom i ritma koji će pratiti udah (na nos) i izdah (na usta), savladaju posljednju skalu koja ih je dijelila od prostranog pogleda koji se pružao sa vrha tvrđave Španjola.

Osvajači Gornjeg grada, kako se nazivala ova tvrđava,  nekada su to bili Španci,Turci, Mleci i Austrougari , a danas sportisti, rekreativci, slučajni gosti Herceg Novog. Svi oni, tog su dana jednakim intenzitetom uživali skalama našeg grada, dajući obećanje, njima i nama, da će se opet vratiti, za nijansu spremniji da u sportskom duhu i maniru učestvuju u dijalogu sa kamenom i tvrđavama i po navici, dugačkim korakom, uvijek uzbrdo.

A mi, koji stojimo u pozadini ovog događaja, ali svakako licem okrenuti ka svima koji su na bilo koji način poklonili dio sebe, dugujemo nemjerljivo Hvala, onoliko nemjerljivo s početka ovog teksta koje je ništa drugo do dokaz, znak, konačno I potvrda da smo na ispravnom putu ka uzlaznoj putanji, svake godine za skalu bolji, iskusniji i odvažniji da Herceg Novi predstavimo kao grad sporta, triatlona i, prije svega, kao grad ljudi koji visoko na Španjoli vide više nego oni pod njom.

Tamara Lepetić, Triatlon klub Herceg Novi

6 Komentari

 1. Da je bio Osman Junuzovic trka bi bila atrakcija i bio bi novi rekord staze,nazalost je u bolnici jos uvijek.Sve u svemu super je sve proslo 🙂

 2. Bravo, …samo mi nije jasno zasto se vraca na Skver , na pocetak trke, da se podijele nagrade. Jos nisam cula ni vidjela da se trkaci vracaju na start za to….

  3
  13
  • medalje se dobijaju na samoj Španjoli, kao simoličan zavrsetak utrke. Svecana dodjela i proglasenje je u samom centru Škvera, ne mjestu gdje ih cekaju navijači i gdje uslovi dozvoljavaju da se svecanost uprilici i zavtori, otud povartak na Škver, krug se zatvara

   7
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code