Početna Društvo TAMARIS JOŠ NIJE SRUŠEN, A KAD ĆE …..

TAMARIS JOŠ NIJE SRUŠEN, A KAD ĆE …..

0

vektra_bokaRušenje hotela Tamaris u Igalu bilo je najavljeno za sredinu aprila ove godine, a onda je stigla preporuka predsjednika opštine Herceg Novi, Dejana Mandića da se posao odloži za kraj turističke sezone.

Pokušali smo da saznamo tačan datum početka rušenja hotela Tamaris, s obzirom da je su iz  Vektra Boke još  pred jesen 2008. godine najavljivali da će to učiniti. Osim toga i Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte dao je Vektra Boki novim ankesom kupoprodajnog ugovora još  tri godine da izgradi i rekonstruiše hotele Tamaris, Igalo, Boka  i Plaža. Ima li finansijske moći ovaj investitor da iskoristi novu šansu za obećano ulaganje od 64 milioan eura? Jer od preuzimanja HTP Boka, od 2007. godine investirao je smao 5miliona eura.
Predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović, kazao je za Radio Jadran da „nema nikakvih razloga da se sa rušenjem hotela Tamaris u Igalu ne počne već u oktobru, kao i sa gradnjom novog hotela“.
– Obezbjedili smo sve još u maju, napravili i mjesto gdje ćemo odlagati otpad i gradnja će početi – tvrdi Popović.
On je skrenuo pažnju i na probleme u ovom gradu koji onemogućuju investitore da realizuju svoje planove.
– Grad nema kolektor, struju, vodu, zaobilaznicu, ali se hoće hotel sa 5 zvjezdica i ne razmišlja se kada bi uložena sredstva mogla biti i vraćena – kaže Popović.

Za prvog čovjeka  hercegnovske opštine, Dejana Mandića novi ankes ugovora daje nadu da će Vektra Boka posao započeti.
– Imam optimističan odnos prema svemu ovome, nemam informacija da radova neće biti, nego čak naprotiv – kaže za Radio Jadran, Dejan Mandić, jer, dodaje, da je aneks ugovora potpisan sa predstavnicima države, a to daje nadu u završetak posla.

Međutim, podsjetili smo predsjedika Mandića da je isti optimizam imao i u jesen 2008 godine,  kada je izjavio za „Dan“ :  ˝U saradnji sa Vektra Bokom planirane su velike aktivnosti za jesen u vezi rekonstrukcije i izgradnje novih hotela. Već nakon sezone planirano je je rušenje hotela Tamaris i izgradnja novog objekta’’.
Na čemu Mandić sada zasniva taj optimizam?
– Ja ne mogu da imam drugačiji stav na ovo sve dok to potpisuju državni organi, a ne bi bilo dobro i da drugačija poruka ide od prvog čovjeka grada – pokušao je da objasni Mandić.

Inače, Vektra Boka dobila je još prošle godine dozvolu za rušenje hotela Tamaris. Sa građevinskom kompanijom Cijevna komerc potpisali su ugovor o rušenju hotelske zgrade sagrađene prije 45 godina i gradnji novog hotela.
Ranije je iz Vektra Boke najavljeno da će se rušenje ove osmospratnice u centru Igala obavljati „neagresivnom metodom“, bez miniranja objekta i da će se koristiti najsavremenija mehanizacija koja neće izazivati veliku buku. Gradilište će biti obezbijeđeno, tako da radovi koji se unutar njega izvode neće smetati prolaznicima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code