Početna Društvo Tanja Bošković: Biti počasna građanka Herceg Novog najveća je čast u životu

Tanja Bošković: Biti počasna građanka Herceg Novog najveća je čast u životu

25

Dobijanje Povelje grada najveća je čast u životu, a privilegija i obaveza zavrijediti počasno mjesto u gradu kulture koji ima Kuću Iva Andrića, jedini festival opere u Crnoj Gori, Praznik mimoze koji traje već pet decenija, poručila je počasna građanka, dobitnica Povelje Herceg Novog, Tanja Bošković, prilikom posjete Opštini Herceg Novi, uz obećanje da će pomoći i činiti sve u njenoj moći za svoj Herceg Novi.

Tanja Bošković je sa čelnicima Opštine razgovarala o mogućnostima kulturnog razvoja grada i mladih umjetnika koji žive u Herceg Novom, saopšteno je iz Službe za informisanje.

Picerija i restoran

– Herceg Novi je grad koji ima zaista ogroman potencijal za razvoj – prvo zato što ima svoje građane, ne počasne, već one prave koji su i moje roditelje i mene prije 35 godina primili kao rod rođeni, široko otvorenih srca, koji su nam omogućili da se primimo na ovo tlo, na jezik, melodiju i ovu dobrotu, i na tome im svima beskrajno hvala – kazala je Bošković.

Tvrdi da nije zaslužila Povelju, ali se nada da će možda jednog dana postati dostojna ove nagrade. Dodala je da joj je žao što zbog loših vremenskih uslova . pa nije uspjela stići na svečanu sjednicu Skupštine povodom 28. oktobra, gdje bi se, kako je kazala, do zemlje poklonila svim Novljanima.

– Ja sam srećna žena, ovdje imam ozbiljne prijatelje – od umjetnika i glumaca, radnika u kulturnim ustanovama, do radnika komunalnih službi i mojih komšija. Dragi moji Novljani, hvala što se me primili, živjeću 200 godina, jako dugo ću vam biti za vratom – duhovito je poručila Bošković.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić zadovoljan je izborom žirija za dobitnika Povelje ove godine.

– Bošković je zaslužila status počasne građanke odavno, ne samo zato što je ime bivše Jugoslavije i naša sugrađanka, već zbog toga što je neko ko se srodio sa našim gradom. Bilo kog Novljanina da pitate, zna za Tanju Bošković, kao dobru komšinicu, prijatelja ili saradnika. Nadamo se da će i u periodu pred nama dati doprinos svom drugom domu, gradu koji je prihvatio širokih ruku – navodi Katić.

Povelja grada je Tatjani Tanji Bošković dodijeljena prema jednoglasnoj odluci žirija za dodjelu najviših opštinskih priznanja, čime je stekla zvanje počasne građanke.

Legendarna glumica je, ističući posebnost koju Herceg Novi ima za nju, doprinijela afirmaciji grada, ima poseban značaj i za Hercegnovski filmski festival na kojem je prisutna od osnivanja, a svojim djelima kulturnom i duhovnom bogatstvu svih na ovim prostorima.

25 Komentari

 1. gospodo iz opstine kada cete ispuniti obecanje da posaljete kuci one koji su pravili spisak za otkaz oko 100 radnika opstine ,koji nisu podrzavali dps,

  4
  3
 2. SVAKA CAST TANJI,OBUKLA SE DAMSKI.VIDI OVE DRUZINE OKOLO,KUD LI SU KRENULI,MOZDA NA IZLET…NEZNAM,STO LI SE DOPRESEDAVAJUCI SMITIO.JOJ OVO MENI SMJESNO,A KOMENTARI TANJA OVO,TANJA ONO,ALI NAJVISE JE PRESUDILO STO JE DOBRA KOMSINICA,KUKU NAMA KO NAM SA NOVCIMA BARATA,JOJ….

  15
  4
 3. Voli ti Beograd ali ćeš slušat Katunjane do kraja života. ako ne izdržiš a ti polako ajde u Beograd. Novi je Crna Gora a posječen si i proboden sam od sebe da ti se pomoć više ne može.

  13
  23
 4. Bolje da su doveli neku glumicu katunjanku ili neku direktno sa Cetinja al kad bi se zezali.Gdjo Tanja vi ste ziva legenda!

  36
  20

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code