TATALOVIĆKA NA SAVJETU JU GRADSKI MUZEJ MIRKO KOMNENOVIĆ I GALERIJA JOSIP BEPO...

TATALOVIĆKA NA SAVJETU JU GRADSKI MUZEJ MIRKO KOMNENOVIĆ I GALERIJA JOSIP BEPO BENKOVIĆ

339
0
Podijeli

muzejU sjenci spektakla u JUK Herceg fest, do kraja ove sedmice dolazi do smjene i u još jednoj JU u Herceg Novom – Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković .
Kako Radio Jadran saznaje, za petak je sazvan novoformirani Savjet ove ustanove kulture, na kome će prvi put kao direktorka prisustvovati Nataša Tatalovć. Ona na ovu funkciju čeka skoro godinu.
Očekuje se usvajanje novog Statuta i izrada novog pečata, jer je ovoj Javnoj ustanovi promjenjeno, tačnije dopunjeno ime. No, time neće biti završen posao oko postavljanja Tatalovićke na ovu funkciju.
Na sljedećoj sjednici SO Herceg Novi odbornici treba da se izjasne o određenim dopunama Odluke o njenom imenovanju za direktorku ove ustanove kulture.
Saznajemo da je skupštinsko zasjedanje planirano tek krajem juna. U maju upkros nekim najavama i očekivanjima odbornici nijesu ulazili u skupštinske klupe.
Podsjećamo, 14. maja održana je prva konstitutivna sjednica Savjeta JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković”. Za predsjednika Savjeta izabran je Božidar Vukašinović, a za v.d. direktora Nataša Tatalović. Ona je postavljena za novog v.d. direktora većinom glasova članova Savjeta, kojih je ukupno 5. Tatalovićka će u skladu sa odlukom o formiranju JU biti na tom mjestu sve do raspisivanja konkursa za izbor direktora – pojasnila je tada predsjednica Skupštine, Danijela Đurović.
Tatalovićka je u Komunalnoj policiji bila v.d. direktorka 4 godine, a njena predhodnica u Javnoj ustanovi kulture u Starom gradu, Radmila Ćapin, isto toliko na mjestu v.d. direktorke JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”.
Koliko će to v.d. stanje potrajati niko ne zna tačno, s obzirom da u Herceg Novom na ovakvim i sličnim funkcijama ima direktora koji su i po 10 godina s v.d. predznakom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code