Početna Ekonomija ŠTEDENJA SAMO DOBRA, ALI TEŠKO OSTVARIVA IDEJA

ŠTEDENJA SAMO DOBRA, ALI TEŠKO OSTVARIVA IDEJA

0

tednjaJesu li prošla vremena slamarica, tajnih kasica i špagova u starim kaputima? Odnosimo li ušparano u banku, ali najumjesnije je pitanje – IMAMO LI ŠTO ZA UŠPARAT?

U Crnoj Gori se, kao i u cijelom svijetu, danas obilježava 31. oktobar, Dan štednje.
Centralna banka Crne Gore i komercijalne banke su tim povodom organizovale Nedjelju štednje.

– Problem koji se pojavio od prije dvije godine, kada je ekonomska kriza zakucala i na naša vrata, odvratio je mnoge građane od štednje – kaže za naš radio komercijalista Hipotekrane banke AD Podgorica, filijala Herceg Novi, Davor Ćurčija.

No, ipak ih pokreću neke akcije kao što je ova koja se organizuje od danas do 6 novembra. Djeci rođenoj od 31. oktobra do 6. novembra, biće  poklonjeno po 400 EUR-a, na godinu, bez prava podiznja tog novca – objašnjava Ćurčija.

Posebna povoljnost je oročavanje 20.000 eura, što je prema riječima Ćurčije izazvalo interesovanju građana.

– Međitim teže ide sa štednjom. Sitni depozeti se prilažu, ali krupnije ipak ostaje na nekom drugom mjestu. No, izgleda da se ipak povjerenje u banke vraća – ocjenjuje Ćurčija.

Građani Herceg Novog znaju da je ovo možda baš vrijeme u kojem treba štedjeti, ali kažu, nema se šta, a ono što se ima drži se kod sebe. Polsušajte anketu koju je pripremila Vesna Vuksanović:

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code