Početna Društvo Telegram Opštine povodom smrti Dragoljuba Đuričića: Njegov osmjeh i bubanj odjekivaće zauvijek...

Telegram Opštine povodom smrti Dragoljuba Đuričića: Njegov osmjeh i bubanj odjekivaće zauvijek ulicama Herceg Novog

1

Povodom smrti našeg istaknutog muzičara i sugrađanina Dragoljuba Đuričića, izražavam iskreno saučešće njegovoj porodici, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić u telegarmu saučešća.

„Cijeli Herceg Novi osjeća gubitak zbog odlaska velikog bubnjara, uvijek nasmijanog prijatelja, čovjeka velikog srca koji je istinski volio Herceg Novi.

Dragoljub će ostati zapamćen kao umjetnik čija muzika i neponovljiva energija su predstavljale univerzalni jezik. Jedinstveni zvuk njegovog bubnja je pet decenija pokretao i ujedinjavao ljude na svim kontinentima i ostavio neizbrisiv trag u kulturi cijelog našeg regiona.

U svoju muziku je učitao ritam života ovih krajeva i pronio ga svijetom, uvijek putujući sa džepovima punim radosti i dobrih riječi, a vraćajući se u svoj Herceg Novi.

Ostajemo mu zahvalni na svemu što je učinio za ovaj grad. Jedan od najboljih bubnjara na svijetu nikada nije propustio da se odazove na svaki naš apel i akciju, uvijek je sa ponosom govorio o Herceg Novom, cijeloga života ostao blizak svima nama i skroman u svojoj veličini.

Dragoljubov osmjeh i bubanj odjekivaće zauvijek ulicama našeg grada. Vječna mu slava i hvala“- ističe u telegarmu predsjednik Katić.

1 komentar

  1. U Boki se do 1941. izjavljivalo sa vječni pomen a ne vječna slava. Vječni pomen našem Dragoljubu i hvala mu za svu ljubav koju nam je pružao.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code