Početna Kultura Telegram povodom smrti Zorana Živkovića: Odlazak čovjeka-institucije novske kulture

Telegram povodom smrti Zorana Živkovića: Odlazak čovjeka-institucije novske kulture

5

Povodom smrti producenta i dugogodišnjeg saradnika Zorana Živkovića, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, potpredsjednik Opštine i predsjednik Direkcije Praznika Mimoze, Miloš Konjević, izražavamju iskreno saučešće njegovoj porodici i kolegama, u svoje lično i ime Opštine Herceg Novi.

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

– Zoran je bio čovjek-institucija novske kulture. Tokom godina rada na organizaciji Filmskog festivala Herceg Novi, Praznika mimoze, Zimskog salona, HAPS-a i mnogih drugih događaja uložio je u naš grad svoje bogato znanje, spretnost, energiju koja pokreće sve oko sebe, ljubav prema kulturi i prema ljudima.

Odlazak ovog doajena filmske umjetnosti osjetiće kinematografija cijele Crne Gore, a naročito novski Filmski festival. Zoran je nastavio rad Milana Žmukića i predstavljao jedan od stubova ove manifestacije od nacionalnog značaja.

Uvijek insistirajući na visokom kvalitetu i preciznosti, Zoran je dao je izuzetan doprinos uzdizanju kulturne scene Herceg Novog i filmske djelatnosti cijele naše zemlje.

Njegov profesionalni angažman bio je nerazdvojiv od onog ljudskog, pa je i u najtežim situacijama, koristeći svoju blagu narav i empatiju, podsticao toleranciju, dijalog i timski rad. Zbog toga je bio omiljen među kulturnim radnicima, stvaraocima i publikom.

Zoran Živković ostaće zapamćen kao profesionalac koji je služio kinematografiji, jedan od ambasadora kulture našeg grada, džentlmen prepoznatljive harizme sa kojim su rado i često radili renomirani umjetnici iz cijelog regiona i šire.

Saradnja sa Zoranom za nas je bila velika čast, zadovoljstvo i neprocjenjivo iskustvo.

Herceg Novi mu je vječno zahvalan za ljubav i bogatstvo koje nam je pružio- kaže se u telegramu kojeg su uputili Stevan Katić i Miloš Konjević.

5 Komentari

  1. Naš grad nikad nije imao sluha da ovakve doajene Novske scene nagrade za svoj rad.Bojim se da će Novi osjetiti duboko nedostatak ovakvih ljudi.Porodici saučešće, izgubili ste personu vaše porodice.

    53
  2. Rijedak gospodin, šmeker, ‘old school’ , ugodno ga je bilo i samo sresti kroz Novi, a vrlo brzo ćemo primjetiti koliko će faliti ovom podneblju, i privatno i profesionalno….Saučešće porodici!

    83
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code