Početna Turizam Televizijska ekipa iz Kine snima dokumentarac o Crnoj Gori

Televizijska ekipa iz Kine snima dokumentarac o Crnoj Gori

0

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizator je studijske posjete televizijske ekipe kineskog CCTV kanala 6 koja boravi u Crnoj Gori od 13. do 19. jula.

Kineski CCTV kanal 6 je prvi i jedini nacionalni filmski kanal te vrste, koji pokriva gledanost od oko 25 miliona domaćinstava sa preko milion gledalaca. Koliko bitnu ulogu i uticaj ima na same gledaoce, pokazuje činjenica da je u poslednjih 18 godina od osnivanja, svojim programima doprinio i stimulisao putovanje Kineza u druge destinacije.

Novinari su prethodnih dana posjetili i snimili filmske lokacije koje će se naći u dokumentarnom filmu o Crnoj Gori. Snimali su Nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Budvu, a danas će snimati Cetinje, Kotor i Perast. Programom posjete narednih dana previđeno je i snimanje Plave pećine u Herceg Novom i Starog grada Ulcinj.

NTOCG realizovala je ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja, kao i JP NPCG. Podršku realizaciji ove posjete pružio je i Filmski centar Crne Gore, te reditelj Ivan Marinović i producenti Ivan Djurović i Veliša Popović.

Dokumentarni film o Crnoj Gori biće premijerno prikazan početkom oktobra.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code