Početna Ekonomija TENDER ZA INSTITUT IGALO PRODUŽEN DESET DANA

TENDER ZA INSTITUT IGALO PRODUŽEN DESET DANA

0

Tenderska komisija produžila je rok za dostavljanje ponuda za Institut dr Simo Milošević u Igalu do 8. maja 2014. godine.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je tender za prodaju 56,48 odsto državnog kapitala u Institutu “Simo Milošević”, po početnoj cijeni od deset miliona eura 31.januara i po prvom „tizeru” trebalo je da važi do 29.aprila.
Nezvanično, tendersku dokumntaciju, po pisanju podgoričkih medija, otkupila je londonska firma International Wellness limited group, kao i azerbejdžanska kompanija Azmont.
Zainteresovani za Institut ne mogu ponuditi manje od deset miliona eura za većinsko vlasništvo.
Minimalna ulaganja u medicinsku opremu moraju biti pet miliona eura, a najmanje 20 miliona u Institut. Pravo učešća imaju oni koji posjeduju najmanje jedan rehabilitacioni centar ili hotel, odnosno hotelski kompleks ili pismo namjere.
Od 2008. godine Vlada pokušava da proda Institut i propala su tri tendera na kojima su se prijavljivali biznismeni Filip Cepter i Miodrag Kostić, austrijska Kristof grupa, francuski Viši.
Podsjećamo da je i tender za davanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća Sutorine u Herceg Novom produžen do 5. maja.
Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je i rok za otkup tenderske dokumentacije takođe do 5.maja, iako je prvobitni rok za to bio do 28. aprila.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code