Početna Društvo Tender za novu saobraćajnu signalizaciju sa 300 znakova

Tender za novu saobraćajnu signalizaciju sa 300 znakova

9

Hercegnovsko Komunalno stambeno preduzeće objavilo je tender vrijedan 10 hiljada eura za nabavku nove saobraćajne signalizacije u ponovljenom postupku. Zainteresovani imaju rok do petka, 11. oktobra, za predaju ponuda.

Ovom preduzeću potrebno je preko 300 različitih saobraćajnih znakova za opasnost, znakova izričitih naredbi, saobraćajnig ogledala, znakova obavještenja, gumenih “ležećih policajaca”, smjerokaza i drugog.

Znakovi moraju biti u skladu sa Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji, a ona, kao i ostala oprema u skladu sa crnogorskim standardima i ekvivalentnim evropskim standardom.

Nova signalizacija biće deponovana u magacinu Komunalno stambenog preduzeća u Servisnoj zoni.

Saobraćajna signalizacija u gradu obnavlja se i mijenja svake godine. Veća zamjena obavljena je 2016. godine, na nekoliko lokacija – kružnom toku u Meljinama, semaforskoj raskrsnici na Toploj, u Sutorini prije skretanja za Njivički put i u Kamenarima. Tada je postavljena moderna putokazna signalizacija i saobraćajni portali na najfrekventnijim mjestima uz magistralu. Uključujući i radove na semaforu, vrijednost posla iznosila je oko 90 hiljada eura – 43 hiljade portali i konzole, 39 hiljada novi semafori, a 10 hiljada ugradnja.

Turistička dvojezična signalizacija postavljena je početkom avgusta prošle godine, na značajnim ulaznim pravcima u grad, kao i na mjestima pogodnim za pružanje informacija o turističkim lokacijama. U dvije faze, posredstvom projekta Agencije za izgradnju i razvoj grada, postavljeno je preko 700 tabli od Sutorine do kružnog toka u Meljinama i na Luštici, te table od Meljina do Kamenara i u zaleđu Herceg Novog.

9 Komentari

 1. Vjerovatno je smisao ove nabavke da se doda još tabli na ćirilici, da se gosti iz zapadne Evrope lakše snađu i da im je odmah jasnije da su došli na safari.

  1
  2
 2. Pola turisticke signalizacije je polomljeno, a saobracajna je u losem stanju. Treba voditi racuna o pjesacima, pa tako bi trebalo pjesacke prelaze oznaciti sa treptucim svjetlima, i sa konstrukcijom kaona gore ilustrovanoj slici gdje ce ukazivati na pjesacki prelaz, makar na prilazima skolama i bitnijim mjestima. Isto tako na Debelom Brijegu i Kamenarima jedna tabla sa imenom grada, da neko ko nije odavde zna gdje dolazi.

  6
  1
 3. I ovi novi neka obavezno budu od tankog lima kao ovi sada pa da ih prvi malo jači vjetar odmah savije, i nikako ih nemojte postavljati na propisnoj visini, nego nagurajte po deset komada na jedan stub pa da stružemo glavom dok prolazimo pored njih…

  22
 4. Bscanje para niko ne poštuje. Kamijoni od 30. Tona voze prigradskim naseljima duž Rivijere a szoje rable od 5. Tona. Nema nidje ni polivijr ni komunslne policije. Ovi komunavi Andrićkini se samo bozikaju i rade za Parking servis. Nikad da sidju sa magistrsle i parkinga.

  14
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code