Početna Ekonomija Tender za rekonstrukciju vrtića na Savini

Tender za rekonstrukciju vrtića na Savini

1

Ministarstvo ekonomije raspisalo je još 18. oktobra Javni poziv za dostavljanje ponuda za rekonstrukciju JPU “Naša radost” u Herceg Novom. Izvođenje radova se realizuje u okviru druge faze „Programa eneregetske efikasnosti u javnim zgradama”, koji se finansira iz kredita i donacije obezbjeđene od strane KfW banke, saopštavaju iz tog Vladinog resora.

Za impelmentaciju Programa opredijeljena su sredstva u iznosu od 22,743 miliona €, pri čemu će dio sredstava biti za rekonstrukciju JPU “Naša radost” u Herceg Novom.

Poziv za dostavljanje ponuda otvoren je do 5. decembra, kada će biti organizovano i javno otvaranje ponuda. Tenderska dokumentacija može se otkupiti do 12. novembra.

Druga faza Programa podrazumijeva primjenu mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Do sada su u okviru druge faze Programa mjere energetske efikasnosti primjenjene u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura.

Takođe, u toku je izvođenje radova na 6 objekata, i to Zavodu “Komanski most” u Podgorici, OŠ “Aleksa Đilas Bećo” i S.M.Š.”Vuksan Đukić” u Mojkovcu, Resursnim centrima “Podgorica” i “1.jun” i Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici. Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi 5,6 miliona eura.

1 komentar

  1. Nije mi jasno kkako, kad je glavni državni arhitekta odbio projekat.
    A i šta će nam.
    Možemlo ih sve strpati zajedno i vrtić i osnovna i srednja, svakako se sve manje đaka upisuje, a i ljudi se sele.
    Valjda roditelji shvataju da djecu umjesto u školu odmah treba upisati u neku partiju ili vjersku organizaciju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code