TENDER ZA SANACIJU HIDROTUNELA POTKOP U MOJDEŽU ZA 20 DANA

TENDER ZA SANACIJU HIDROTUNELA POTKOP U MOJDEŽU ZA 20 DANA

136
0
Podijeli

Nakon 10 godina od pokretanja klizišta u Mojdežu, kao i jednog propalog pokušaja sanacije, danas je konačno izvjesno da će hidrotunel Potkop, koji je prouzrokovao tragediju sela Mojdež iznad Herceg Novog, biti obnovljen.

Za dvadesetak dana biće raspisan tender za sanaciju prvih 360 m tunela, saopštio je nakon sastanka sa predsjednikom opštine Dejanom Mandićem i predsjednikom MZ Mojdež, Miloradom Velašom, direktor Direkcije za javne radove, Žarko Živković. On je kazao da će ovaj veoma ozbiljan poduhvat biti realizovan zahvaljujući sredstvima kapitalnog budžeta države Crne Gore za 2014. od 1,5 miliona eura.

Picerija i restoran

Do sada je Direkcija zajedno sa Ministarstvom ekonomije pripremila dosta projektne dokumentacije za sanaciju tunela od 2007. godine, kao i izvještaje ekspertskog tima da bi tender bio kvalitetan i posao dobro obavljen. U Herceg Novom su danas upotpunili informacije, a obilaskom klizišta u Mojdežu Živković je stekao pravu sliku o stradanju sela.
Tender će trajati 3 mjeseca, jer je to predviđeno zakonom za svaku investiciju veću od pola miliona eura. Živković računa da bi tokom ljeta mogla da počne sanacija, što je i najpogodniji period za radove u tunelu, jer nema kiša.
Predsjednik MZ Mojdež Milorad Velaš zadovoljan je što je kako je rekao konačno došao i taj dan da se neko posveti stradanju sela i sanacji klizišta. Mještani su svjesni da je problem dosta komplikovan i da će biti potrebno dosta vremena i novca, ali važno je da se krenulo s mrtve tačke, jer desetak kuća sa sjeverne strane u blizini Potkopa, pored prvobitno stradalih porodica Vilov, Porobića i Vujovića, tonu i pucaju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code