Početna Ekonomija Tender za zakup tri kupališta sa ljekovitim faktorima i wellnesom u Igalu...

Tender za zakup tri kupališta sa ljekovitim faktorima i wellnesom u Igalu i Bijeloj

9

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za zakup kupališta u opštini Herceg Novi sa prirodnim ljekovitim faktorima i wellness sadržajima i kupališta posebne namjene (dječije odmaralište, nudističko) sa privremenim objektima. To je predviđeno Programom privremenih objekata u zoni morskog dobra od 2019-2023. godine i Programom objekata obalne infrastrukture.

Ponuđena su 3 kupališta, dva u Igalu i jedno u Bijeloj.

Najvišu minimalnu cijenu zakupa od 11.500 eura ima plaža ispod starog dijela Instituta, u dužini od 105 m /površine 710 m², sa pripadajućim akva prostorom. Kupalište je definisano kao javno sa prirodnim ljekovitim faktorima i wellness sadržajima. Uz kupalište je planiran privremeni ugostiteljski objekat sa terasom.

Za dio obale u dužini 177 m/površine 1410 m², ispod Vile “Galeb”, sa pripadajućim akva prostorom, minimalna cijena zakupa sa privremenim objektom iznosi 8.595 eura. Kupalište je definisano kao javno sa prirodnim ljekovitim faktorima i wellness sadržajima. U okviru kupališta može se odobriti plažni bar sa terasom – bar površine 10 m² + terasa 70 m².

Najjeftinija plaža u ovom pozivu je u Bijeloj, na dijelu obale ispod Dječijeg doma “Mladost”, u dužini od 119 m/površine 600 m², sa akva prostorom. Minimalna cijena korišćenja/zakupa (za kupalište i privremeni objekat) je 908 eura. Tip kupališta je plaža posebne namjene (dječije odmaralište), a u okviru njega može se odobriti konzervator za sladoled.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu računajući od dana zaključenja ugovora do 31. decembra 2019. godine, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od 4 godine, odnosno do 31. decembra 2023. pod uslovom da je korisnik/zakupac  izvršio obaveze predviđene ugovorom, da ugovor nije jednostrano ili sporazumno raskinut ili u slučaju da je pokrenut sudski spor između Morskog dobra i korisnika/zakupca zbog neispunjenja ugovorom preuzetih obaveza.

Ponude se dostavljaju svakog radnog dana od 08:30 do 16 časova neposrednom predajom na arhivi Morskog dobra do 20. maja.

Podsjetićemo da je ovo treći javni poziv Morskog dobra za zakup plaža u Herceg Novom, a u prethodna dva, potencijalnim zakupcima ponuđena su 73 kupališta.

9 Komentari

 1. Domace stanovnistvo se ne kupa u Igalu a pogotovo ne na Toploj gdje kroz niz podzemnih potoka se slijevaju septicke jame..usce oko sutorine je puno fekalija. Ispusti iz I faze banje idu u more sa obadvije strane plaze..ima i gaza i pelena i krvi..da ne govorimo o nelegalno sagradjenim objektima koji su sprovodili svoje cijevi iz toaleta u gradske kolektore za vodu..uzas ..moj savjet je idite na otvoreno more jer u zalivi smrdi..

 2. ovo samo lod nas ima tender u maju….pa valjda treba sprovesti u oktobru da ima vremena da se sve pripremi i dotjera….nego svaki nam je posao ovakvi i zato smo tu đe smo…

 3. Na plazi ispod Titove vile i danas su ostaci betonskih povrsina,sada vec propali i opasni.Morsko dobro nije odobrilo rad lokalima koji su tu bili godinama,ali nije ni plazu privelo namjeni.Tako godinama nasi turisti gledaju ruglo i dovode sebe u opasnost.Naravno ,zakup su redovno uzimali!!!!

 4. Tek kada prođe turistička sezona i uklone se šareni suncobrani, ležaljeke i ono malo dekoracije, vidi se kakvo ruglo predstavlja obala Herceg Novog. Morsko dobro nije bilo u stanju da naloži arhitektama i graditeljima betonskih plaža da naprave barem neki minimum dekoracije na betonu. Da se npr. u betonu napravi neki mozaik maritimne prirode nije prećerani problem. Siguran sam da bi se za to našli i volonteri i sponzori. Ali, Morsko dobro se prilagodilo malograđanskom pomidoraškom turizmu koji nam je donio kilometre najgroznijeg mogućeg betona. Betonske glave nisu u stanju da izrode ništa drugo do sivi sumorni beton…

 5. KAD BI OVA SAKA JADA OD TURISTA ZNALA GDE SE KUPA NE DA NEBI DOLAZILI U HERCEG NOVI I GALO NEGO BI GA ZAOBISLI U VELIKOM LUKU. KOME VI PRICATE BAJKE DA NE UPOTRIJEBIM GRUBLJU RIJEC PRVO RIJESITE PITANJE KANALIZACIJE KOJE U NOMALNIM DRZAVAMA NIJE PITANJE. ZAR VI BAS NAS TOLIKO DRZITE ZA RETARDE SRAM VAS BILO.

  4
  3
 6. Ne znam kako su zamislili to zdravlje. Na blatnu plažu se izliva kanalizacija dobrog dijela Gomile i cijele Sutorine kroz rijeku Sutorinu.

  18
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code