Početna Sport Teniska škola za žene na Toploj

Teniska škola za žene na Toploj

0

U ovo doba godine kada se tenis manje igra, Teniski klub „SBS“ odlučio je da otvori besplatno vrata damama, svih starosnih doba u Herceg Novom.

images_slike_sport_teniski_tereni_sbs1Otkako postoji hercegnovski teniski klub, bezmalo više od 40 godina, djevojke i žene su, u jednom periodu, bile brojnije od muškaraca, pa je Herceg Novi slovio za grad „ženskog tenisa“. Na izvjestan način to potvrđuje i Novljanka Danka Kovinić, koja je bila među 50 najboljih u svijetu, a sezonu je završila kao 71 profesionalna teniserka. Svoja prva teniska znanja Danka je stekla upravo na terenima „SBS“-a na Toploj, uz trenera Svetka Bjelotomića.

Kurs tenisa za dame započeo je krajem septembra, s trenerom Borisom Kustudićem, koji je stekao iskustvo trenera u Herceg Novom a nadogradio u Dubaiju, kao i Oliverom Doklestić, koja je svjetska novinarska teniska prvakinja, sa najboljim rangiranjem na 70. mjestu na zvaničnoj listi međunarodne teniske organizacije ITF-a.

Kursu se odazvalo 18 žena, starosne dobi od 20 do 58 godina. Prvobitna intencija kluba bila je da se ženama omogući osnovni kurs igranja tenisa kroz 8 časova, besplatnog rada sa trenerom i besplatnim raspolaganjem igrališta. Kako se pokazalo da je to, ipak, nedovoljno da bi one same krenule u igranje tenisa, kurs je produžen. Vremenske prilike s kišovitim vremenom i kratko trajanje dnevne svjetlosti bile su razlog da mnoge polaznice kursa nisu mogle redovno da dolaze. Do danas je održano više od 12 časova i neke djevojke već pokazuju želju da same nastave da treniraju i igraju.

– Tenis je težak, zahtjevan sport, i nije lako brzo savladati pravila osnovnih udaraca: forhenda, bekhenda i servisa, da bi se zavoljela igra i ostalo u njoj, i bez trenera. Klub daje i teniske rekete za polaznice kursa, i naravno, lopte. Na djevojakama i ženama je samo da imaju adekvatnu obuću za tenis, koja ima rebrast đon – kaže Olivera Doklestić.

Škola tenisa je produžena kroz oktobar i novembar, a vjerovatno će potrajati i tokom decembra. Treba znati da za tenis nikada nije kasno i da postoje veteranska takmičenja, kroz ITF svjetsku organizaciju, koja su kategorisana na po 5 godina, najmlađe kategorije su od 35 a najstarije 85 godina starosti.

Zainteresovane pozivnice  za kurs mogu da se jave na broj 324  040 ili e-mailom sbs@t-com.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code