Početna Sport TENISKI VETERANI EVROPE POKAZALI DOBRE MEČEVE, NOVLJANI GOSTOPRIMSTVO – JANIĆIJEVIĆ POBJEDNIK

TENISKI VETERANI EVROPE POKAZALI DOBRE MEČEVE, NOVLJANI GOSTOPRIMSTVO – JANIĆIJEVIĆ POBJEDNIK

0

U najjačoj kategoriji VIII Međunarodnog teniskog turnira veterana „Herceg-Novi VET 2015″, koji je protekla dva dana održan na terenima Teniskog Kluba „SBS” na Toploj i Sportskog Centra „Igalo”, pobjenik je Goran Janićijević iz Mladenovca.

On je u kategoriji 35+ u spektakularnom finalu, pobjedio Baranina Muja Dapčevića rezultatom 9:7.
– Ovo je najbolje organizovani turnir za veterane u regionu i nastojaću da učestvujem svake godine, jer je ogromno zadovoljstvo biti na moru i igrati tenis, praktično ovo je jedan dodatni skraćeni odmor, kazao je Janićijević.
Turnir je održan pod pokroviteljstvom Opštine i Turističke Organizacije Herceg Novi, organizator je Teniski klub Herceg Novi
Slično misli i Beranac Dapčević zadovoljan što je bio dio događaja na kojem učestvuju najbolja imena tenisa na ovim prostorima. U ostalim kategorijama najbolji su bili: Dubl žene – Stela Kosović (HN) i Ana Josović (Obrenovac). Sinlg žene Zorica Đurković (Bg). Dubl 50+ – Konstantin Popović (Pg) i Veselin Mićanović (Nk). Dubl 35+ Dragan Vukić (Tuzla) i Nebojša Šćekić (Pg). Singl 55+ Špiro Nenadović (HN). Singl 45 + Goran Durković (Pg).
Pored takmičara zadovosljstvo ovogodišnjim izdanjem teniskog turnira za veterane nisu krili ni organizatori.
– Stvarno smo prezadovoljni kako je sve proteklo i sigurno da ovakav spektakl ne bismo mogli organizovati bez podrške Opštine i Turističke Organizacije Herceg Novi. Imali smo 86 takmičara iz Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Češke, Rusije i ta činjenica govori koliko je ovaj turnir značajan i jak u sportskom smislu, jer smo za dosadašnji rad dobili pohvale Međunarodne Teniske federacije (ITF) – kazao je u ime organizatora TK Herceg Novi, Boris Obradović.
On smatra i da je ovaj turnir značajan u turističkom smislu, jer praktično produžava sezonu, pošto većina učesnika odmore sa porodicama planira u skldu sa terminom turnira i ostanu u Herceg Novom duže.
– I upravo je ta nota druženja ono najbitnije u turnirima veterana, pa stoga mi uvijek dodjelu nagrada i turnir završimo u predivnom ambijentu restorana Kantula, gdje se odigraju ona prava finalna takmičenja – dodaje Obradović.
Dodjeli pehara i proglašenju pobjednika prisustvovali su potpredsjednik opštine Dragan Janković i sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Vladimir Dželetović. Čestitajući najboljima na uspjehu Janković se zahvalio Teniskom Klubu Herceg Novi na odličnoj organizaciji i dobroj prezentaciji grada i kazao da će Opština Herceg Novi nastaviti da daje podršku ovakvim manifestacijama.
Inače, ovaj turnir je uvršten u zvanični kalendar Saveza teniskih veterana Crne Gore i igra se po ITF pravilima za veteranske turnire u sedam kategorija. Ima veliku šansu da uđe u ITF kalendar, što bi bila i svojevrsna dodatna promocija grada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code