TERAPIJA JAHANJEM KONJA ZA DJECU SA TROMEĐE

TERAPIJA JAHANJEM KONJA ZA DJECU SA TROMEĐE

0
Podijeli

protokol_IIIU Trebinju je proteklog vikenda osnovana Fondacija “Regionalni centar za hiporehabilitaciju”, koja treba da stvori uslove za psihofizičku terapiju uz pomoć jahanja konja za osobe sa različitim poremećajima i oštećenjima iz Herceg Novog, Trebinja i Dubrovnika.

Partner iz Herceg Novog u ovom projektu, koji je pokrenula slična fondacija iz Beograda – “Solidarnost”, je NVO “Nova šansa u Novom”. Predsjednica Vesna Odalović prenosi za naš radio da su juče izabrani organi Fondacije koja je već dobila lokaciju za gradnju centra – na Grabu – u bivšoj kasarni JNA koju im je na korišćenje ustupila trebinjska opština. Isto tako su od Srpske pravoslavne crkve dobili ergelu od 11 konja koje će koristiti u ovom novom vidu terapije koja se sve više i uspješnije primjenjuje u svijetu kod različitih dijagnoza bolesti.

 Po uzoru na sličan Centar u Beogradu – kaže Odalovićeva – osobe sa psihičkim i fizičkim problemima, pogotovo djecu, želimo izmjestiti iz uobičajene socijalne sredine, dovesti ih u kontakt sa prirodom i konjima. Naravno, biće angažovani i profesionalci koji će se baviti savjetodavnim radom sa roditeljima, ali i osobama na rehabilitaciji – objašnjava Odalovićeva koncept planiranog Centra.

Picerija i restoran

Fondaciji je cilj da prikupi sredstva za ovaj koristan projekat, za koji se računa da će prve korisnike primiti na proljeće iduće godine

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code