Početna Sport Testirana spremnost „ajkula“ u Igalu

Testirana spremnost „ajkula“ u Igalu

0

Profesori nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili su u Igalu kontrolna mjerenja seniorske vaterpolo reprezentacije, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Navodi se da je to treće mjerenje u posljednjih tri mjeseca, kao i da su izabranici selektora Vladimira Gojkovića testirani i u decembru prošle godine, pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Budimpešti gdje su osvojili bronzanu medalju.

 Mjerenju su prisustvovali selektor Vladimir Gojković, treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Markovic, Miodrag Ćitović, kondicioni trener Milan Ćirović i doktor Vladimir Dedović.

 “Testiranje je realizovano sa najinovativnijom opremom koja radi na principu bioelektrične impedanse, brze, neinvazivne metode za detekciju potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, hidriranosti organizma i parametara metabolizma, količine proteina i minerala u tijelu i kompletne segmentne analize tijela”, navodi se u saopštenju.

 Profesor Duško Bjelica, koji je mjerenja realizovao sa saradnicima Jovanom Gardaševićem i Ivanom Vasiljevićem, zahvalio je stručnom štabu vaterpolo reprezentacije na ukazanom povjerenju. 

U narednom periodu prethodna testiranj biće detaljno analizirana. Progresivno praćenje indikatora morfološke dijagnostike kroz kontrolna mjerenja ima krucijalan značaj za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata, objasnio je Bjelica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code