Početna Ekonomija Testiranje visokoškolaca za program Stop sivoj ekonomiji u petak

Testiranje visokoškolaca za program Stop sivoj ekonomiji u petak

6

Testiranje visokoškolaca zainteresovanih za učešće u programu Stop sivoj ekonomiji zakazano je za petak, 31. maj u 13 sati. Provjera znanja kandidata obaviće se u najvećem amfiteatru br. 106, u Zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, na prvom spratu, saopšteno je na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Kandidati sa sobom moraju ponijeti ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument (pasoš).

U četiri uprave, narednih sedam mjeseci, radiće mladi visokoškolci, i to u Poreskoj upravi (PU) 80 osoba, Upravi za inspekcijske poslove 60, Upravi policije 40 i Upravi carina njih deset. Mjesečna zarada će im biti 300 EUR u neto iznosu.

Učesnici programa u PU biraće se na osnovu poznavanja zakona o poreskoj administraciji i zakonima o porezu na dohodak fizičkih lica i dodatu vrijednost (PDV).

“Za osposobljavanje i zapošljavanje na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenicima Uprave policije nezaposleni treba da poznaju zakone o unutrašnjim poslovima i o krivičnom postupku”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Zavoda.

Za Upravu za inspekcijske poslove bitno je sedam zakona i to zakoni o inspekcijskom nadzoru, upravnom postupku, radu, turizmu i ugostiteljstvu, unutrašnjoj trgovini, zaštiti potrošača i zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Za Upravu carina potrebno je poznavanje Zakona o carinskoj službi i Carinski zakon.

Zavod je objavio poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih, koji je otvoren do danas.

6 Komentari

  1. STa je to rad na crno ?
    sta se podrazumijeva rad na crnom ?
    I zasto neko nebi radio,ako moze i bez da se prijavljuje ne kapiram.
    Pa svi hoteli i svi restorani i sve ustanove drzavne i privatne rade na crnom…Koliko ljudi ima sa skolom koji su na pozicijama a napisano im je u knjizice rade kao cistaci ili manje rangirano osoblje da se uplacuje jeftiniji penzioni staz… i to je rad na crno, zasto niko ne tereti takve vlasnije privatnih firmi i drzaavnih ?
    Radis kao menager u jednom restoranu, a prijavljen si kao konobar hahaha pa i to je rad na crnom, izvinite….zasto onda svi nebi radili na ”crno” ja sam vise za to nego ovaj moze a ovaj ne moze…. Koja glupost.

  2. Zna li ko sta jesu li pohvatani lupezi koji su obili vise crkava po mjestima u okolini Herceg novog. Mozda policija krije u cilju istrage koja nece bit sprovedena.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code