“The Huffington post” navodi čak 12 razloga za posjetu Herceg Novom

“The Huffington post” navodi čak 12 razloga za posjetu Herceg Novom

2
Podijeli

Prestižni američki portal “The Huffington post” objavio je članak poznate turističke blogerke iz Velike Britanije, Ketrin Houv o posjeti Herceg Novom, u kojem ona sugeriše svim svjetskim putnicima zašto treba da posjete grad pod Orjenom.

Ona i njen muž Džonatan boravili su nekoliko dana u novembru u gradu, na poziv direktora TO Herceg Novi, Pavla Obradovića, kako bi upoznali Crnu Goru, Boku i Herceg Novi.

Picerija i restoran

Zadivljena prirodnim ljepotama naše zemlje, turističkom ponudom, relativno niskim cijenama usluga (bar za njihov standard), ukusnom hranom i kvalitetnim vinima, Ketrin Houv navodi 12 razloga zbog kojih bi turisti trebalo da nas posjete.

“Toliko je prokleto lijepo”, prvi je od dvanaest razloga koji je naveden u tekstu “Zašto morate Herceg Novi uvrstiti u svoju listu putovanja”.

Tekst počinje konstatacijom da se Herceg Novi nalazi u Crnoj Gori predstavljenoj kao “komad raja smješten pored granica Hrvatske i Bosne i Hercegovine”.

– Ograničeni Jadranskim morem, bićete okruženi visokim planinama i liticama, predivnom obalom, čudesnim jezerima i veličanstvenom arhitekturom. Sam Bokokotorski zaliv je kao mjesto sa razglednice, čak i kada fotografija sa razglednice ne uspijeva da prikaže njegovu ljepotu – zapisala je Ketrin Houv.

Poznata blogerka dalje navodi da je legendarni engleski pisac lord Džordž Gordon Bajron bio potpuno u pravu rekavši  da “kada je priroda posijala bisere, po ovom tlu se prosula puna šaka, jer se najljepši kontakt između zemlje i mora dogodio tu, na crnogorskom primorju”, da bi to argumentovala navodeći sve prirodne i istorijsko kulturne ljepote Herceg Novog i okoline koje su “zahvaljujući gostoprimstvu TO HN obišli planinareći do mjesta sa savršenim panoramskim pogledom, pa sve do jedrenja zalivom”.

– Ovo je raj za jedrenje. Ne samo što su prirodni uslovi za jedrenje savršeni, već i zato što postoji veliki broj klubova i pasioniranih jedriličara, koji su uvijek spremni da izađu u susret – navodi se dalje u tekstu, koji pored svega potencira i izuzetno gostoprimstvo na koje turista nailazi boraveći u Herceg Novom i Crnoj Gori.

Pored jedrenja, Ketrin sugeriše da Herceg Novi kao destinacija nudi još nekoliko oblika aktivnog turizma poput vožnji biciklom po Luštici i dugačim šetnjama. Novi je po njoj raj za fotografe, zbog priprodnih ljepota i arhitekture koja ga krasi, istorije duge preko 600 godina. Crnu Goru, kako je zapisala, krase fantastična domaća kuhinja i izuzetno kvalitetna, a pristupačna vina.

Kako nam je kazao direktor TO HN, Pavle Obradović, ipostavila se kao izuzetno dobar potez saradnja sa poznatim blogerima.

– Na  moderan i veoma pristupačan način uspijeli smo da veoma širokom auditorijumu predstavimo naš grad – kazao je on

Obradović je podsjetio da se zahvaljujući izvještaju blogerskog para Houv, Herceg Novi našao na 11. (jedanaestoj) poziciji na najnovijoj listi The 27 Best Budget Travel Destinations For 2018 koju je objavio Forbs, jedan od najuglednijih svjetskih privrednih medija.

– Ne samo u izvještajima za najpoznatije svjetske medije, već i na svojim blog portalima, tviter, instagram i fejsbuk nalozima gdje imaju auditorijum od 500 hiljada pratilaca, Džonatan i Keč redovno pišu svoje impresije o našem gradu. To nam daje podstrek da nastavimo sa  aktivnostima i opredjeljenjem za modernom promocijom Herceg Novog i njegove ponude – konstatovao je Obradović.

Kompletan tekst koji je objavljen na portalu Huffposta, možete pogledati na linku:

https://www.huffingtonpost. com/entry/12-reasons-why-you- should-include-herceg-novi- montenegro_us_ 5a4af8dbe4b0df0de8b06c78

2 Komentari

  1. Naše zasluge – reklamiranje Lije i Nataše, koje vode “firmu” Montenegro Outdoor… očito ih je sa njima uvezao vd Turističke. Treba samo pročitati originalni tekst pa vidjeti koliko se autorica teksta potrudila da sazna nešto više o Boki i CG. Po njoj CG ima 5 aerodroma, da ne pričamo o ostalom. Dobro je to!

    6
    2

Ostavite komentar

*

code