TIVĆANI SPREMNI ZA DAN BEZ AUTOMOBILA

TIVĆANI SPREMNI ZA DAN BEZ AUTOMOBILA

132
0
Podijeli

svjetski dan bez auta tivatPovodom ekološki značajnog datuma-međunarodnog Dana bez automobila sjutra će u Tivtu biti održan Zeleni maraton, kada će učenici osnovnih škola, srednjoškolci i rekreativci, trčati na dionici kroz gradsku rivu Pine i kroz ulice Porto Montenegra.
Zeleni marathon organizuju Adriatic Marinas – Porto Montenegro u saradnji sa Opštinom Tivat, Zelenim timom, OŠ Drago Milović, OŠ Branko Brinić, SMŠ Mladost, JPU Bambi, Ispostavom policije Tivat, JP Komunalno, udruženjem Sove. Maraton počinje na Pinama u 11:30 h, a kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro obezbjedila je nagrade za pobjednike maratona.
– Prvonagrađeni iz tri grupe učesnika – osnovaca, srednjoškolaca i rekreativaca dobiće vaučere u vrijednosti 100 eura za kupovinu sportske opreme u nekoj od radnji sa sportskom opremom u Tivtu, troje drugoplasiranih dobiće vaučere u vrijednosti 50 eura i večeru u nekom od restorana u Portu, a trećeplasirani dobiće takođe po vaučer za kupovinu sporstke odjeće u vrijednosti 50 eura – kaže nam pr ove kompanije, Danilo Kalezić.
Dan bez automobila je internacionalni dan biciklista, vozača rolera i trotineta, kao i svih učesnika u saobraćaju koji ne zagađuju okolinu. Kompanija Adriatic Marinas tokom čitave godine podržava promociju biciklizma, pa se na nekoliko punktova u Porto Montenegru nalaze biciklistička stajališta, kao prevozna sredstva koriste se električna golf vozila. Posjetiocima naselja i marine na raspolaganju je 8 bicikala koje u radnji AM//PM mogu iznajmiti na nekoliko sati ili čitav dan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code