Početna Oko nas Tivat Tivat bilježi turističke rekorde

Tivat bilježi turističke rekorde

3

U Tivtu je gotovo 50 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu sezonu, saopšteno je iz Turističke organizacije tog grada.

Foto: InfoBiro screenshot

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić rekla je da najnoviji podaci Monstata za prvih šest mjeseci obrađenih statističkih podataka ukazuju da je na teritoriji Tivta boravilo 47 odsto turista više u odnosu na isti period prošle godine.

Ona je dodala da je u poređenju sa istim periodom iz prošle godine, ostvareno je 27 odsto više noćenja.

U TO smatraju da je ovako dobrim statistikama doprinijelo i odgovorinije prijavljivanje gostiju privatnih izdavalaca, s obzirom da je to najveći broj smještajnih kapaciteta na tivatskoj teritoriji.

Govoreći o strukturi gostiju koji trenutno borave ona je rekla da je posjeta raznolika. Najviše gostiju je iz Rusije, iz regiona, ali je bilo i određenih iznenađenja, a to su gosti iz skandinavskih zemalja, Belgije i Švedske.

“Imamo veliki broj gostiju iz Amerike, Njemačke Francuske i Australije. Svakog petka vršimo presjek stanja boravka gostiju na teritoriji opštine Tivat, i ovog petka zabilježili smo 20% veći broj turista nego u prošloj godini”, navela je Glavočić za Infobiro.

Špic sezone je pomjeren, pa su samim tim i njena predviđanja za postsezonski period optimistična.

“Na to nam ukazuje i struktura gostiju koje očekujemo u tom periodu, kao što su gosti iz Kine, Mađarske sa kojima naši pojedini hoteli imaju već potpisane ugovore”, rekla je ona.

Prema riječima PR-a Porto Montenegra Kristine Škanate, marina za super-jahte od 450 vezova, spektakularni hotel Regent, Life Style događaj u nautičkom naselju Porto Montenegro, kreiraju upečatljiv indentitet tivatske marine.

Foto: InfoBiro screenshot

“Ako govorimo o sezoni 2019 svakako akcentujemo da smo oborili rekorde o produkciji i proizvodnji različitih događaja, od spektakularnih regati do velikog britanskpog benda Incognito, i najvećeg događaja ovog ljeta a to je zasigurno bio Polo spektakl”, rekla je Škanata.

Marina za super jahte i nautičko naselje Porto Montenegro, ističe ona, su destinacija za svih 365 dana u godini.

3 Komentari

 1. Njihova turistička organizacija sponzoriše pozorišne predstave,koncerte meditrnskog melosa,pučke svečanosti.
  Kod nas parada pijanstva i kiča za neizostavnim nacionalističkim divljanjem
  Saldo:
  -na mulu brodova kao u januru
  -promet u vanpasionu na nivou aprila

  12
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code